- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy wy też tak macie czy tylko ja że po zakupie nowego startera zaczynają się praktycznie codziennie połączenia z nieznanych numerów? Na stronach typu "Kto dzwonił", "Nieznany numer" można większość tych numerów odnaleźć i są to windykacje, firmy pożyczkowe i inne. Te firmy dzwonią po kilka razy dziennie. Przychodzą też smsy aby odnowić ubezpieczenie i różne inne. Jest to okropnie uciążliwe. Dlaczego kupując starter za każdym razem "dziedziczę" numer po jakimś dłużniku i codziennie muszę blokować kilka numerów? Według mnie coś takiego nie powinno mieć miejsca. Uniemożliwia to normalne korzystanie. Dlaczego Orange sprzedaje startery z takimi trefnymi numerami? Wiem że jest możliwość zmiany numeru ale zapłacę 15 zł i na 90 procent na nowym numerze będzie to samo.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agnieszkav napisał(-a)
@artur912 napisał(-a)Są różne możliwości. Jeśli obecny numer jest tylko do internetu to mamy możliwość zmiany numeru poprzez przeniesienie na tą kartę sim numeru, zmiany numeru odpłatnie a opłata to 15 zł za zwykły numer lub 50 zł za złoty numer. Jeśli jednak zmiana numeru jest niemożliwa to po prostu nie odbierać takich telefonów i przestaną dzwonić. Ja taką metodę stosuje. Owszem zdarza się że powracają takie telefony ale to na 1-2 dni i spokój
(...) Zadałam to pytanie bo byłam ciekawa czy inni też tak mają czy ja jestem jakaś pechowa
Tak, inni też tak mają i to nie jest kwestia pecha, a wyboru numeru z tak zwanych powrotów i tu niewiele można, poza sposobami już opisanymi, a na przyszłość warto skorzystać z tego co napisał @Ron:
@Ron napisał(-aTo też są w wiekszości używane NJU Orange, one się mieszają.
Na obecnym numerze, wejdź w *660*# i połączenie.
Najlepiej dać "wyszukaj" ...i teraz najważniejsze....
Numery normalne, nie złote.
Szukaj numerów które mają taką samą kolejność. Wpisz np w miare świeże - 7807... 7808... 7809...789(7-9)... 454..., 455... I patrz czy są pod rząd takie same numery, różniące się końcówkami
No. 789000003...789000004 itd
Ja trafiłem na nowy 7897...
100% gwarancji nie ma, ale jest duża szansa.
Postępuję podobnie od lat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zakupie startera mnóstwo połączeń z nieznanych numerów
Każdy operator poddaje numery recyclingowi. Miałaś pecha i tyle 🙂 Sam kiedyś kupiłem numer zaczynający od 789.. Nr jakiś czas był pozbawiony spamu. Teraz czasem widzę na liście połączeń, że ktoś tam dzwonił ale telefon skutecznie filtruje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam dwa https://www.orange.pl/view/kup-starter z prefiksem 453 i nikt nie dzwoni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnicknapisał(-a)Mam dwa https://www.orange.pl/view/kup-starter z prefiksem 453 i nikt nie dzwoni.
Ja z tamtej strony miałem 512 i 508
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja nie piszę o jednorazowym przypadku. Prawie z każdym nowym starterem jest to samo i nie tylko z tymi kupionymi w żabce ale też z tymi kupionymi online ze sklepu Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kupując nr zwracaj uwagę na pierwsze 3 cyfry. Są pule numerów, które prawie na pewno są nowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Kupując nr zwracaj uwagę na pierwsze 3 cyfry. Są pule numerów, które prawie na pewno są nowe.
Które to pule? Kupując online nie ma możliwości wyboru. Ostatnio kupiłam dwa i na jednym już kilka razy dziennie dzwonią, zaczyna się na 780
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Orange jest problem, ale wystarczy kupić starter w Nju a potem przenieść jednym SMSem nr do Orange. W Nju możesz sobię wybrać numer. Tak jak wspomniałem wcześniej wydaje mi się, że 789 to w miarę nowa pula.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)W Orange jest problem, ale wystarczy kupić starter w Nju a potem przenieść jednym SMSem nr do Orange. W Nju możesz sobię wybrać numer. Tak jak wspomniałem wcześniej wydaje mi się, że 789 to w miarę nowa pula.
To jest też niezbyt nowa bo według strony Numeracja UKE ten prefix jest od 2015 roku, najnowsze prefixy dostępne w Orange to 45410 oraz 45430
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To też są w wiekszości używane NJU Orange, one się mieszają.
@agnieszkav Na obecnym numerze, wejdź w *660*# i połączenie.
Najlepiej dać "wyszukaj" ...i teraz najważniejsze....
Numery normalne, nie złote.
Szukaj numerów które mają taką samą kolejność. Wpisz np w miare świeże - 7807... 7808... 7809...789(7-9)... 454..., 455... I patrz czy są pod rząd takie same numery, różniące się końcówkami
No. 789000003...789000004 itd
Ja trafiłem na nowy 7897...
100% gwarancji nie ma, ale jest duża szansa.
- « Poprzedni
- Następny »