- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.
@Pablo5 Tak jak pisałem wcześniej, też kiedyś spróbowałem Firefoxa na telefonie i faktycznie działał, ale po początkowym entuzjazmie okazało się, że działa w kratę, tj. strony raz się wczytują a raz nie. Tej opcji z oszczędzaniem danych niestety nie widzę u siebie w Chrome, może ona pojawia się jedynie jeśli włączy się oszczędzanie danych w Androidzie - ja tego nie używam.
Odnośnie ustawień IPv4 - jak wrzucałem powyżej, już próbowałem z niemal identycznymi ustawieniami jakie Ty podałeś, jedynie poprzednia osoba sugerująca to rozwiązanie nie wspomniała, że nazwa konfiguracji musi być dokładnie "Internet IPv4", miał być "internet". Spróbuję jeszcze "po twojemu" w wolnej chwili i dam znać, teraz nie mogę się rozłączać, muszę mieć Internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.
@j131 napisał(-a)
@CorvusCoraxnapisał(-a)
Po skonfigurowaniu APN-ów, i restarcie telefonu nie włączałem hotspota, także zrzuty przedstawiają sytuację z wyłączonym hotspotem.
To czemu go widać na pasku?
Bo ten konkretny zrzut ekranu został zrobiony już po tym jak przetestowałem sugerowane ustawienia, które nie zadziałały, i zrobiłem reset punktów APN. Rozumiesz, że aby wysłać wam odpowiedź, muszę po każdej próbie nowych ustawień (które - jak do tej pory - nic nie dają) wrócić do ust. domyślnych i 1.1.1.1? Nie jestem w stanie spamiętać wszystkich postów, tak by w momencie testowania sugerowanych ustawień móc przypomnieć sobie co miało być następne w kolejności. Po przetestowaniu - gdy okazuje się że nie działają - wracam do ustawień domyślnych by móc odpisać. I tak po każdym poście.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Tak, może zapomniałem wspomnieć o tym w pierwszym poscie ale liczyłem na to że każdy czytający kliknie ten link do wątku na forum pomocy Google,.który zamieściłem na początku, a gdzie opisałem problem najbardziej szczegółowo jak mogłem. Tam wspominam, że moja karta SIM działa w innych telefonach, ale cudze karty SIM nie działają w moim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz możliwość połączenia np po wi-fi drugiego źródła internetu tynczasowo by pomóc rozwiązać problem z transmisją danych i nie musieć resetować ustawień za każdym razem? Jeśli nie ma drugiego źródła internetu to połaczenie od innego domownika przez wi-fi pp AP lub starter za 5 zł i AP z drugiej karty z innego urządzenia? Czy z takim połaczeniem też są problemy z korzystaniem z internetu? Specjalnie o to pytam bo jeśli coś ustawisz i nie działa to przywracanie resetuje to co już wykonałeś a niestety może być jakieś jedno ustawienie kluczowe w tym. Dodatkowo informacja którą przekazałeś teraz jednoznacznie wskazuje na problem z samym urządzeniem. A wiec SIM jak i transmisja przez nią działa na tej SIM. W drugim gnieździe SIM ta sama sytuacja?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@CorvusCoraxNazwa konfiguracji nie ma znaczenia. Możesz tam wpisać co chcesz. Kilka rzeczy do sprawdziania masz wyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@CorvusCoraxnapisał(-a)
Bo ten konkretny zrzut ekranu został zrobiony już po tym jak przetestowałem sugerowane ustawienia, które nie zadziałały, i zrobiłem reset punktów APN. Rozumiesz, że aby wysłać wam odpowiedź, muszę po każdej próbie nowych ustawień (które - jak do tej pory - nic nie dają) wrócić do ust. domyślnych i 1.1.1.1? Nie jestem w stanie spamiętać wszystkich postów, tak by w momencie testowania sugerowanych ustawień móc przypomnieć sobie co miało być następne w kolejności. Po przetestowaniu - gdy okazuje się że nie działają - wracam do ustawień domyślnych by móc odpisać. I tak po każdym poście.
No niestety podejrzewałem że tak robisz. To w znacznym stopniu podważa sensowność tych działań, niestety. Żeby być zupełnie pewnym że VPN (czyli ten warp) niczego nie "trzyma" trzeba by go całkiem odinstalować, a istnieje praktycznie pewność, że to by cię odcięło od sieci na dobre, bez możliwości powrotu. IMHO sam nic z tym nie zrobisz, nie bez alternatywnego dostępu do sieci.
Co się mogło stać? Zapewne jakaś nie do końca udana aktualizacja namieszała w ustawieniach sieciowych i teraz nie sposób to odkręcić. Restet do fabryki prawie na 100% by pomógł ale tego nie chcesz, bo zależy ci na ustawieniach przeglądarki. Obawiam się że jednak tego nie unikniesz, nawet jeśli oddasz telefon do serwisu to tak właśnie zrobią. Więc lepiej pogódź się z taką możliwością, spróbuj jakoś te dane zachować i niestety pozostaje usługa serwisowa, obawiam się że zdalnie nic ci nie pomożemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oddanie do serwisu na bank spowoduje wyzerowanie telefonu nawet jak nie pomoże. Jeśli reset ustawień sieciowych do zera (nie zerowanie telefonu a samych ustawień sieciowych) to być moze pech i coś się z hardware stało jak problemy z modułem GSM nawet jeśli połączenia działają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swoją drogą to bardzo ciekawy przypadek awarii - odciąć się od IPv4. Może to coś w ten deseń https://www.reddit.com/r/ipv6/comments/14m5gyt/simple_way_to_make_android_treat_ipv4only/?tl=pl?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Status połączenia na IPv4 jest "Połączony" więc coś tam działa. Nie rozwiązuje tylko adresów, więc problem związany z DNS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, pasuje jak ulał do tego co podlinkował Samotnick. Nawet przez moment bym się nie zastanawiał, tylko zrobił factory reset - tego się nie rozbierze "po troszku", IMHO.
- « Poprzedni
- Następny »