- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Np. mam Orange Smart na kartę. Kupuje pakiet np. Pakiet 5GB + nielimitowane SMS-y (w wersji jednorazowej i cyklicznej). Czy kiedy się skończy mogę ponownie doładować konto 5gb i dalej będę mieć w roamingu w UE - 1,61 GB ? Czy też po skończeniu pakietu będę płacić inną kwotę >?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z regulaminu:
Abonent może włączyć dowolną liczbę dowolnych Pakietów w wersji jednorazowej (nie odnawiają się automatycznie po zakończeniu czasu ważności pakietu) w danym momencie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z regulaminu:
Abonent może włączyć dowolną liczbę dowolnych Pakietów w wersji jednorazowej (nie odnawiają się automatycznie po zakończeniu czasu ważności pakietu) w danym momencie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange na kartę w roamingu i limit danych UE - ponowne doładowanie konta ile ?
Obecnie też przy limicie gb masz opłaty. Szczegóły na http://orange.pl/roaming
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak
np. Pakiet 5GB + nielimitowane SMS-y (w wersji jednorazowej i cyklicznej)
(1 grosz za każdy MB)
1,76GB w UE za 25zł + 17,60zł = 42,60 zł
To jakaś masakra 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W innych sieciach na prepaidzie jest podobnie, jak nie gorzej.
Kwota dopłaty to dokładnie 7,56 zł za 1 GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najbardziej zaskakujące jest jak operatorzy ukrywają ten - realny koszt. W praktyce użytkownik kupuje pakiet myśląc, że ma 1GB jedzie w UE a tutaj - piękna rzeczywistość:) Doładuj konto - brak neta i weź doładuj:) A wszystko to, by uatrakcyjnić i wyróżowić ofertę. Uważam za karygodne praktyki - nie czytelnych informacji ile tak naprawdę kosztuje transfer. Dwadzieścia stron, żeby dowiedzieć się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@vapvap, nam też zależy żeby to było jak najłatwiej. Niestety są regulacje, którym się trzeba podporządkować. Opłata za transfer spada, będzie zapewne w przyszłości już normalnie. Natomiast zapytam, czy któraś z powyższych odpowiedzi zasługuje na zaznaczenie jako rozwiązanie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uważam, że to wszystko jest zawiłe i operator Orange nie ma zamiaru tego prezentować czytelnie. Oferty innych operatorów wcale nie są gorsze.
Miejmy nadzieje, że doczekamy czasów gdy na stronie Orange - będzie przyjemna i czytelna podstrona "Internet na kartę w roamingu" z łatwo dostępnymi informacjami i kosztami rzeczywiście ponoszonymi przez użytkownika.
Straciłem sporo czasu na szukaniu tego wszystkiego ile to naprawdę kosztuje, że odechciało mi się naprawdę oferty Orange. Z uwagi na ukryte koszta - bo dla mnie to jest wprowadzanie w błąd konsumentów. Chyba, że wszyscy są specjalistami szkolonymi przez centralę.
Przykład dla przypomnienia - ku potomnym w roku 2018:
Internet w roamingu Orange na kartę - 1,76GB w UE kosztuje tak naprawdę 42,60 zł !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś