Więc skonsultowałem się z panią konsultantką. Nie dostanę zwrotu nadpłaconych środków, bo "to nie możliwe" skoro już wykupiłem usługę. Co do mylącej nazwy, to pani konsultantka może "przekazać sugestię". Nie dałem wiary w skuteczność takiej interwencji i zapytałem, gdzie mogę się odwołać osobiście. Pani zaproponowała mi wysłanie papierowego listu. Moje pytanie o a dres mailowy, bo przecież jesteśmy Unii Europejskiej i dbamy o ekologię i zdrowy rozsadek, pani odpowiedziała, że:
Orange nie ma adresu email!
Czy ktoś z Was wie, gdzie skutecznie można się odwołać od nieuczciwych praktyk biznesowych? Federacja konsumentów? Ja już się nie dam drugi raz nabrać ale przyjda inni.
Ani chat ani telefon nie umożliwiają dokumentowania wymiany korespondencji. Tylko forma pisemna to gwarantuje i zostawia ślad.
Właśnie sprawdziłem ustawodawstwo EU. Każda duża firma ma obowiązek udostępniania adresu email do kontaktu z klientami. Ciekawe, dlaczego Orange to nie obowiązuje?
Article 5: General Information to be Provided
Article 6: Information Requirements for Distance and Off-Premises Contracts
Witam
@Trout Miejski , Powiatowy lub Wojewódzki Rzecznik Konsumentów , albo do UOKIK z posiadaną dokumentacją tego konkretnego regulaminu , gdzie pisze słowo
" wszystko " Nie można ulegać emocją , należy pilnować swoich spraw .
Pozdrawiam.
Myślałem też o Urządzie Komunikacji Elektronicznej. Ktoś z Was próbował w którejś z tych instytucji?
Ciekawe, że Orange od lat nie posiada adresu email do korespondencji, chociaż prawa konsumenckie w Unii go do tego obligują. To są cuda!
@Piotrekk85 Nie odbiegaj celowo od tematu , że są różne promocje , bo to jest wiadomo dla wszystkich zainteresowanych osób , chcących skorzystać z różnych promocji . Nie odpowiedziałeś co znaczy
słowo " wszystko " w tym konkretnym temacie dyskusji
Pozdrawiam.