- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Free, przedłużenie ważności środków: 29 zł vs. 9zł
Piotrekk85 , złożyłem na czacie. Gdzie indziej mogę złożyć reklamację?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Trout - obecne sposoby zgłaszania reklamacji są tutaj https://www.orange.pl/omnibook/drzewo-reklamacje#sposoby-zgloszenia-reklamacji
Formularz UKE np. tutaj https://pue.uke.gov.pl/#/ConsumerForm
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85, Dzięki, spróbuję zapytać w UKE o obie sprawy. Wprowadzające w błąd nazwy usług to jedno ale brak adresu mail dla klientów to coś jeszcze ciekawszego - przynajmniej dopóki jesteśmy jeszcze w Unii. Wysyłanie papierowych listów to kpina, a pozostałe metody nie dają szans na wiarygodną dokumentację. I chyba o to chodzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam trochę inne zdanie.
Dla klienta nazwa usługi ma tylko ułatwić znalezienie właściwej usługi dla swoich potrzeb.
Przed uruchomieniem usługi należy sprawdzić w regulaminie usługi przynajmniej to, czy usługa rzeczywiście spełnia moje potrzeby.
Tylko tyle i aż tyle wypada najpierw wykonać.
Dla firmy nazwa usługi ma za zadanie przyciągnąć klienta do zakupu usługi.
O tym,że niektóre nazwy sugerują inne działanie usługi to wielokrotnie już na forum było poruszane. Czasami jest to z korzyścią dla klienta, a czasami nie.
W podobnych sprawach przy nakładaniu milionowych kar przez urzędy chroniące klientów zarabiają zawsze prawnicy i nawet więcej niż ewentualnie uprawomocnia kara po wielu latach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale po prostu nie możesz go znaleźć, bo Cię te przepisy nie obejmują. To dotyczy zakupów przez internetu lub poza siedzibą firmy. A nie do usług telekomunikacyjnych.
- « Poprzedni
- Następny »