- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, mianowicie miałem numer na karte w Orange. Napisałem na Chacie do konsultanta aby wyłączył mi ten numer tzn. nie chciałem już go chciałem aby mi skrócił ważność konta i go po prostu wyłączył, i tak się stało. Numer został wyłączony jakoś w wakacje 2019 roku. Czy mogę ten numer jeszcze odzyskać? Napisałem już do Konsultantów na Chacie w piątek (17 kwietnia) z prośbą o odzyskanie tego numeru telefonu. Konsultantka napisała mi że to zajmie od 7 dni do 30 chyba coś takiego, podała mi numer zgłoszenia i mam czekać na sms czy odzyskam ten numer, Jednak na stronie Orange gdy się loguje i wchodzę w zakładkę ''Zlecenia'' i zgłoszenia to nie ma tam żadnego zgłoszenia o odzyskanie numeru. Co się dzieje? Czytałem ze zgłoszenie może się pojawić maksymalnie po 48 godzinach, a 48 godzin juz minęło i zgłoszenia brak. Czy są szanse, że odzyskam ten numer? Gdy dzwonie to automat mówi, że nie ma takiego numeru, czyli numer nie trafił jeszcze do puli.
Prosżę o pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli minęło więcej czasu, trzeba zweryfikować czy numer nie został wykorzystany do innych celów np. przekazany innemu klientowi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli minęło więcej czasu, trzeba zweryfikować czy numer nie został wykorzystany do innych celów np. przekazany innemu klientowi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odzyskanie numeru w Orange na Kartę
@karolex3212 daj znać, jak zostanie rozpatrzona Twoja sprawa z odzyskaniem numeru po tak długim czasie. Zakładając, że numer został wyłączony w sierpniu 2019 r., to już jest około 8 miesięcy temu. Niby czas na ewentualne odzyskanie numeru jest do roku, wiec jestem bardzo ciekawy, jak zostanie Twoja sprawa potraktowana.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma sprawy napiszę, mam nadzieję, że ten numer odzyskam i nie będzie to aż trwało 30 dni. Jak myślicie do około tygodnia dadzą rade?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karolex3212 często trudne i/lub skąplikowane sprawy trwają maksymalny czas. To niestety jest sprawa trudna, ale trzymam kciuki za powodzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak i automat mówi, że nie ma takiego numeru. Przy nie zarejestrowanej karcie był by taki komunikat: ,,Przepraszamy, ale połączenie z wybranym numerem jest obecnie zablokowane''
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karolex3212 czyli jakaś szansa jest jeszcze na odzyskanie numeru. Taki sam komunikat też jest, jak numer trafi do powtórnego obiegu, a starter nie zostanie jeszcze aktywowany, ale to za krótki okres, aby numer już trafił do powtórnego obiegu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, miałem napisać czy odzyskałem numer. Tak dzisiaj około godziny 15 numer został włączony do sieci i była potrzebna ponowna rejestracja numeru, którą zrobiłem 🙂 Numer mam, wszystko działa, jestem zaskoczony, że to aż tak szybko poszło 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super, że temat zamknięty i wszystko się wyjaśniło... Ale ja wtrącę swoje trzy gorze do autora...
Jaki był Twój cel, aby ten numer przestał istnieć??? Było to związane z jakąś określoną sytuacją, czy "ot - tak"?
Jeśli to drugie, to nie rozumiem, po co takie działanie? Każda karta ma jakiś termin ważności, a w orange można to za darmo przedłużać w nieskończoność (przynajmniej na razie...)
Taki "niepotrzebny" starter można wrzucić do szuflady - a nóż coś się wydarzy i się PRZYDA!!!... Nieprawdaż? 😉
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »