- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Otrzymałem wiadomość SMS : "Otrzymałeś nową wiadomość MMS do swojego albumu od numeru XXX. Aby ją obejrzeć zaloguj się na http://orange.pl/mms"
Przy pomocy komputera (może to ważne) zarejestrowałem się i zalogowałem na wskazanej stronie. Nie dostrzegam możliwości odczytu MMS. Brak jakiegokolwiek "albumu".
Wyczytałem w sieci, że to dodatkowa usługa (Multi Box) i trzeba ją uaktywnić po zalogowaniu na swój numer.. Wśród usług nie ma żadnego Multi Box-a...
To jak odczytać tego MMS ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jak masz komunikat: Zarejestrowałeś się już w nowym Mój Orange Teraz Twoim loginem jest adres e-mail podany podczas rejestracji
To po prawej powinna być opcja by przejść do multiboxa.
Odpal stronę http://orange.pl/mms (a nie orange.pl czy inną) w trybie incognito. Zaloguj się starymi danymi - login to numer telefonu. I nie kombinuj wchodząc na inne opcje to wtedy Cię przepuści.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odczyt MMS przez komputer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szukałem miejsca do logowania w "starym" serwisie (adres). Rozwiązanie znalazłem w opisie :
"Jak poznać, z którego konta korzystacie? To proste - jeśli logujecie się za pomocą nazwy użytkownika lub numeru usługi - korzystacie ze "starego" konta. Jeśli do logowania używacie adresu e-mail - macie już "nowe" konto Mój Orange."
Próbowałem się zalogować, wykorzystując numer telefonu (nie e-mail). Wyświetliła się informacja :
"Zarejestrowałeś się już w nowym Mój Orange Teraz Twoim loginem jest adres e-mail podany podczas rejestracji.
Ta informacja Ciebie nie dotyczy jeśli nie rejestrowałeś się do nowego Mój Orange. Dostęp do konta na dotychczasowych zasadach jest możliwy tylko w aplikacji Mój Orange po zalogowaniu się. Przejdź do nowego Mój Orange"
Klikam w jedyną możliwą opcję i ... jestem w "nowym" serwisie.
Mam "skasować" konto "nowe", żeby mieć możliwość zarejestrowania się w "starym" ?
Czy system dopuszcza w ogóle taką możliwość ? Jeżeli nie,to co dalej ??
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jak masz komunikat: Zarejestrowałeś się już w nowym Mój Orange Teraz Twoim loginem jest adres e-mail podany podczas rejestracji
Odpal stronę http://orange.pl/mms (a nie orange.pl czy inną) w trybie incognito. Zaloguj się starymi danymi - login to numer telefonu. I nie kombinuj wchodząc na inne opcje to wtedy Cię przepuści.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało się, wszystko OK. Dzięki za pomoc 🙂
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 napisał:
Pokaż szczegółyAle jak masz komunikat: Zarejestrowałeś się już w nowym Mój Orange Teraz Twoim loginem jest adres e-mail podany podczas rejestracji
Ja tylko dodam wizualny komentarz do słownego komentarza :
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To szare tło powstaje po kliknięciu środkowym przyciskiem myszy :). (Ja w ten sposób odnośniki otwieram na nowych kartach w Firefoksie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor, "przetrzepałem kompa pod różnymi dostępnymi rzeczami, i chociaż wiem o istnieniu przycisków w panelu logowania, to nijak nie mogę tego znaleźć. Czy to poprzez zakładkę MO, czy rozwinięcie spojlerem Mój Orange. Podasz link?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po prostu po zalogowaniu nr. usługi (nr. usługi - nie mailem! ) naszym oczom ukazuje się taki właśnie widok 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »