- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zastanawiam się nad sensem włączenia usługi Taniej do wszystkich w wersji cyklicznej za 9,00 zł/m-c:
Tylko 9 groszy za minutę oraz SMS do wszystkich sieci przez cały miesiąc! Obniż koszty korzystania z telefonu i ciesz się swobodą w Orange na kartę. Usługa odnowi się automatycznie po 31 dniach.
Teraz podstawowy cennik to: 99 gr/minuta, 99gr/SMS...
Z drugiej zaś strony, jest ten pakiet Pakiet 200 (cykl.) za 14,00 zł/m-c:
Pakiet 200 min i SMS-ów do wszystkich sieci (wersja na 31 dni – cykliczna).
Czy może skorzystać z usługi Twoje Numery, wszak z trzema kontaktuje się najczęściej:
Rozmawiaj za 0zł/min z 1, 2 lub 3 numerami z dowolnej sieci.
Koszt aktywacji jednego numeru to 3zł (na okres 30 dni). Usługa działa w formie cyklicznej.
Aha, telefon nie ma dostępu do internetu i nie obsługuje MMS-ów.
Wszelkie sugestie i pomysły mile widziane 😀 .
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obniżenie kosztów sporadycznego korzystania z telefonu klasycznego.
u mojej ciotki sprawdza się usługa taniej do wszystkich, bo dzwoni pod różne numery i zazwyczaj niewiele (poziom kilku - kilkunastu minut miesięcznie), kasa zostaje na koncie.
w porównaniu do pakietu 200 za 14 zł, tutaj 9 idzie na aktywację i w ramach pozostałych 5 zł ma ~55 minut. zwykle nawet tego nie wydzwoni, więc oszczędzona kwota zostaje na koncie na kolejny miesiąc.
może sprawdź aktualne statystyki z mój orange. w wykazie połączeń jest to do sprawdzenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
u mojej ciotki sprawdza się usługa taniej do wszystkich, bo dzwoni pod różne numery i zazwyczaj niewiele (poziom kilku - kilkunastu minut miesięcznie), kasa zostaje na koncie.
w porównaniu do pakietu 200 za 14 zł, tutaj 9 idzie na aktywację i w ramach pozostałych 5 zł ma ~55 minut. zwykle nawet tego nie wydzwoni, więc oszczędzona kwota zostaje na koncie na kolejny miesiąc.
może sprawdź aktualne statystyki z mój orange. w wykazie połączeń jest to do sprawdzenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedler jak się sporadycznie dzwoni to albo Taniej do wszystkich, albo 200Minut, na moje oko taniej do wszystkich jest lepsza, dla starszych ludzi, GB nie zużywają i nie muszą pilnować minut z pakietu, sam mam taką usługę na jednym numerze, GB tam są z doładowań, konto ważne rok, to 9 zł + kilka zł za połączenia jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten numer jest aktualnie w ofercie u innego operatora, gdzie minuta/SMS kosztuje dziesięć gorszy, pojawił się jednak spory problem z notorycznym brakiem zasięgu/gubieniem zasięgu, a po dłuższym czasie trybu offline, telefon się automatycznie wyłącza (telefon sprawdzony i jest sprawny)...
Edycja:
Miesięcznie jest to czasem zero, zdarza się kilkanaście, a bywa że ponad godzinę rozmów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapraszam na teoretyczne rozważania.
Założenia.
1) włączona automatyczna zamiana złotówek na dni NL
2) Stan konta od 1 gr do 1 zł ważny 0 dni czyli do dzisiaj do północy
Działania
Dzisiaj tak korzystamy z telefonu, żeby pozostał choć 1 grosz.
O północy nastąpi zamiana złotówek na NL ważny praktycznie 2 doby i zostaną ustawione ważności techniczne konta złotówkowego i GB za doładowanie.
Jutro zaczynamy dzień od doładowania - 15 zł i aktywacji pakietu za 14 zł.
Pozostaje 1 zł i GB za doładowanie ważne o 1 dzień dłużej niż pakiet za 14 zł.
Ostatniego dnia ważności KG i GB za doładowanie możemy korzystać z telefonu, ale tak żeby pozostał choć 1 grosz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tego typu kombinacje, których przeciętny użytkownik nawet nie zrozumie to ciekawostka i zabawa dla zapaleńców. Chociaż znajomość tajników funkcjonowania oferty nawet z zastosowaniem mniej zaawansowanych figur akrobatycznych też się przydaje. Uratowałem właśnie z innej sieci dwa numery, które będą raczej rzadziej używane i dla których bez większego wysiłku, dzięki znajomości funkcjonowania oferty uzyskałem w Orange gratis ponad dwa lata ważności konta na rozmowy wychodzące z masą gigabajtów w zapasie.
A główny numer jako narzędzie a zarazem jako internet domowy dobrze funkcjonuje mi we flex unlmtd. Chociaż jako były wieloletni abonamentowiec dostrzegam, że wybrany dla flex sposób funkcjonowania roamingu nie wszystkim przypadnie do gustu. Ale nawet we flex można raz na dwa miesiące zakombinować, bo po co płacić więcej jak można mniej 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie, nie mam takiej możliwości, żeby prowadzić swego rodzaju eksperyment na żywym organizmie, to ma być włączone, doładowane i działać, dlatego po waszych komentarzach dochodzę do wniosku, że ta usługa Taniej do wszystkich może okazać się strzałem w dziesiątkę, przy tak zróżnicowanym użytkowaniu, choć sceptycznie wcześniej do niej podchodziłem.
Tak całkiem na marginesie, przypomniała mi się kiedyś dostępna oferta StartOptima:
Abonament 9,99 zł
Opłata za minutę połączenia
- w ramach sieci Idea 0,70 zł
- do innych sieci 1,70 zł
Opłata za wysłanie SMS-a 0,24 zł
Dziękuję za już, a gdyby ktoś miał coś jeszcze do dodania, to chętnie z jego zdaniem się zapoznam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 podany przykład to raczej jest test na zrozumienie działania różnych ważności z zachowaniem kumulacji GB za doładowanie i praktycznie ciągła ich ważnością.
GB w NL też się utrzymują z kumulacją.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W OFNK mamy 3 opcje a w sumie nawet 4. Taniej do wszystkich, Twoje numery, 100/100 za 4 zł/7 dni lub 200/200 za 14 zł 31 dni. Jest też opcja zamiana środków na dni bez limitu z przelicznikiem 1 dzień to 1 zł. W taryfie zawsze bez limitu możemy doładować za 20 zł ale włączyć sobie NL za 1 zł na 1 dzień. W taryfie lot na kartę jest po doładowaniu za 5 zł 50 smsów i 0,5gb na 31 dni.
A ściślej mówiąc Orange na kartę jest głównie przeznaczone na tani internet mobilny a NL i inne to tylko dodatek.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »