Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa spotify na transmisji danych

Anonim
Nie dotyczy

@babeo  o problemie Orange wie, ale widać to grubsza sprawa, dlatego ciągnie się już miesiąc, ale Mobilne Dane działają, może niekiedy przerwie, gorzej jakby 3G czy LTE w Orange wcale nie było, nakręcanie tematów na forum NO, nie przyspieszy likwidacji usterki.

marekw
Poziom 15, Badacz Przestworzy

Żeby problem w ogóle był traktowany na poważnie (słowa rzecznika: "ewentualne nieprawidłowości w jej funkcjonowaniu kierować bezpośrednio do jej dostawcy [Spotify]") to wiele osób musi zrobić zgłoszenie techniczne.

Jeżeli ktoś wygugla ten wątek i zobaczy, że problem dotyczy wielu to przynajmniej jest szansa, że i on to zgłosi.

Anonim
Nie dotyczy

@marekw  nie spotkałem dostawcy usług, który przyzna się publicznie do awarii, oczywiście nie całkowitej, wtedy jest mus informacji, dyskusje na forum dają pogląd sytuacji i Orange z tego korzysta, szkoda jedynie że część użytkowników nie korzysta z forum i innych portali, nie zgłasza problemów w BOK, potem zdziwienie że w jakieś okolicy BTS żle działa, czy problem jest z Danymi Mobilnymi.

babeo
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Irek, nie zgadzam się z tym co napisałeś. Jeżeli Orange wie o problemie, to niech powiedzą to wprost: wiemy - działamy. Tak jak Santander dziś przy awarii. Natomiast słowa Rzecznika, że rozwiązani problemu mamy szukać sami w Spotify są niepoważne. 

DawidOrange
Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze
Anonim
Nie dotyczy

@babeo  czy widziałeś kiedyś komunikaty od innych dostawców > Danych Mobilnych, ja nie widziałem wzmianek o problemach z LTE, chyba że awaria była i wcale się nie dało korzystać, więc nie oczekuj cudów, tak na koniec we wcześniejszym swoim poście, odpowiedziałem po części na pytanie.

marekw
Poziom 15, Badacz Przestworzy

Co do zgłoszenia w BOK się zgodzę - o ile nie jest to uciążliwy proces. Niestety, komunikacja z operatorem jest prosta tylko w jednym przypadku, kiedy chcesz coś kupić. A ja kupiłem usługę (transmisji danych) i ona nie działa bez informowania mnie "ale Spotify to ci nie gwarantujemy".

PS Właśnie korzystamy z forum, aby poinformować o problemie. 

murashid
Poziom 18, Badacz Przestworzy

@babeonapisał(-a)

Telepolis powołał się na moje zgłoszenie. Pisałem też do Klawitera. Jakiś pomysł gdzie jeszcze możemy napisać?

Telewizja? Polsat, TVN, TVP

To są naprawdę jakieś żarty, problem trwa już miesiąc i jak powiedziała mi osoba z działu technicznego, dotyczy zarówno ofert na kartę, Orange flex i ofert na abonament, ale najwięcej jest zgłoszeń na kartę.

Ps. Jeszcze zapomniałem o Twitterze

wozek1993
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Na Twitter już pisałem a Kuba Klawiter podał temat dalej. Orange też się angażuje więc jest nadzieja. Wstawiam jedno z ss. 

Screenshot_20191209_211149_com.twitter.android.png
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Mam pytanie do osób które mają problemy tylko ze spotify (a wszystkie inne rzeczy działają poprawnie): czy macie na mój Orange włączoną usługi DCB - blokada Content i DCB - blokada stref premium? Chodzi o prepaid. Jeśli tak, to prośba o wyłączenie ich na chwilę i sprawdzenie czy nie jest lepiej.