- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie działa internet, ani w telefonie, ani w modemie.
► Temat, ze względu na poruszane zagadnienie, został przeniesiony z kategorii Sieć i dostępność usług (etykieta: internet mobilny) - Moderator Wiktor ◄
witam
Od kilkunastu dni mam problem z internetem. W telefonie na starej karcie jeszcze z logo idea, po odpaleniu przeglądarki i wpisaniu adresu pierwsza ze stron działa, jednak gdy później chcę wejść na inną lub klikam w linka na bieżącej, to już nie. Musze zamykać przeglądarkę i otwierać raz jeszcze i znowu działa tylko jedna strona. Próbowałem reinstalacji przeglądarki i innej przeglądarki. Przesyłałem nowe konfiguracje oraz weryfikowałem je ręcznie.
Drugą kartę mam w modemie, taryfa orange free. I jest tam niemal ten sam problem. Po odpaleniu włącza się jedna strona, więcej już nie, tzn bardzo długo się otwiera, czasem pojawi się na pasku tytułowym tytuł strony i koniec. To już jest nowa karta, kupiona parę miesięcy temu.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hmm... Jeżeli chodzi o kartę w routerze próbowałeś może restartu do fabryki urządzenia i przeprowadzenia konfiguracji na nowo? To często pomaga jeżeli chodzi o działanie internetu jeżeli natomiast chodzi o kartę w telefonie to proponowałbym wymianę przy najbliższej okazji bo trochę stara już jest i dodatkowo pasowałoby przedzwonić na bok albo spytać na czacie czy nie dzieje się coś na nadajniku, z którego odbierasz sygnal
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś