Może ktoś zrobić rozpiskę co po kolei włączać po zakupie normalnego startera za 5 zł?

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 646
  • 4

Może ktoś zrobić rozpiskę co po kolei włączać po zakupie normalnego startera za 5 zł?

Dostałem zarejestrowany numer (starter) za 5 zł [9600GB, które nie przepadają]. 

Nie był w ogóle wkładany do telefonu.

Może ktoś opisać co włączać po kolei, żeby dostać maksymalną ilość GB na jak najdłuższy termin?

Opcja za zero doładowania. 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@klient5 w temacie:

https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/GB-po-aktywacji-nowego-startera-9600-GB-Sierpie%C5%84-2025r/...

przedstawiłem możliwość zdobycia jak największej ilości GB z ważnością na kolejny rok.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5929
  • 57

@klient5  sama się aktywuje pierwsza darmowa paczka 850 GB 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 646
  • 4

Rozumiem, ale chodziło mi o te nie włączone promocje a te które można włączyć samemu, czyli za zalogowanie się w apce, za udzielenie zgód itp. chodzi mi o to jak uzyskać maksymalny czas możliwości korzystania z tego startera, bez doładowania. Czyli maks GB na maks czasu jaki można na nim włączyć.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5929
  • 57

@klient5  za zalogowanie to też samo 100GB wpadnie jeszcze możesz 400 za zgody marketingowe. Wyślij SMS: o treści TAK pod bezpłatny numer 80290

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1549
  • 5

Przede wszystkim żeby był to czarny starter online gdzie jest darmowe RWK.

Na start jest 6gb ważne rok.

Odpalamy darmowy nolimit na 30 dni wysyłamy sms o treści START na 811. Jak minie miesiąc i skończy się nolimit to możemy mieć jeszcze dwa miesiące za 15 zł lub odpalamy zgody sms o treści TAK na numer 80290 gdzie dostajemy 400gb. W mój orange przez stronę lub aplikacje odpalamy 100gb. I to by było na tyle.

Są dwie istotne rzeczy gb z no limitu są na osobnym koncie który można przedłużyć innym no limitem i schodzi po wykorzystaniu gb z przegrody bonus internetowy za doładowania. Do 31 sierpnia jest promocja na 1000gb zamiast 400gb za zgody. GB za zgody i za mój orange trafiają do salda bonus internetowy za doładowania który można dowolną ilość razy przedłużać za 29 zł na rok.

• 21558
  • 62781
  • 860

@klient5 tutaj masz podane kolejne kroki aktywacji GB na nowym starterze:

https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/GB-po-aktywacji-nowego-startera-on-line-Marzec-2025r/m-p/426...

Ostatnią próbę wykonałem w marcu tego roku, więc niektóre promocje mogły już wypaść. Wszystko też zależy, co na nowym starterze nasz obrazu aktywowane. Najczęściej jest aktywny NL na 30 dni oraz FB z doładowań.

Proponuję wykorzystać naksymalnie GB z pakietu NL, potem aktywować sobie 100 GB w aplikacji, a następnie GB za zgody marketingowe, SMS o treści TAK na numer 80290. Można wtedy wydłużyć czas na używanie GB z doładowań na 60 dni.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

@klient5 należy zapoznać się z aktualnymi promocjami i regulaminami.

Po zarejestrowaniu numeru masz 30 dni na jego aktywację (włożenie do telefonu - modemu), bo go stracisz. NL na 30 dni z 9600GB w paczkach po 800GB (630-pakiet internet) automatycznie się włączy przy aktywacji/rejestracji numeru. Automatycznie także otrzyma się przedłużenie konta i 6 GB startowego w 411(przegródka bonusowe za doładowania) o rok.

"9600GB, które nie przepadają" to tylko chwyt marketingowy, który kosztuje:

5 zł (koszt startówki) + 2x15 zł + 9x35 zł. 

Czy dać  teraz 26-31.08.2025 zgodę SMS TAK na 80290 dla 1000GB w bonusie za doładowania? Sam wybierasz, ale wtedy nie skorzystasz z GB w NL przez bardzo długo a utrzymanie NL kosztuje.

• 21558
  • 62781
  • 860

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 98
  • 285
  • 0

"9600GB, które nie przepadają" to tylko chwyt marketingowy, który kosztuje:

5 zł (koszt startówki) + 2x15 zł + 9x35 zł. 

Czy dać  teraz 26-31.08.2025 zgodę SMS TAK na 80290 dla 1000GB w bonusie za doładowania? Sam wybierasz, ale wtedy nie skorzystasz z GB w NL przez bardzo długo a utrzymanie NL kosztuje.

I to jest najważniejsza kwestia, o to pytałem w innym temacie, czyli tak na prawdę najtaniej i najwygodniej wyjdzie kupić starter z żaby Orange Free na kartę, odebrać 100GB za logowanie do apki Mój Orange, odebrać bonus za zgody (obecnie aż 1000GB) smsem lub przez apke, przedłużyć ważność za 29zł i doładować numer przez apke np. za 3 dychy i mieć spokój na dłuuugo 😎

• 21558
  • 62781
  • 860

@klient5 w temacie:

https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/GB-po-aktywacji-nowego-startera-9600-GB-Sierpie%C5%84-2025r/...

przedstawiłem możliwość zdobycia jak największej ilości GB z ważnością na kolejny rok.