- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MNP a zwrot środków na karcie
Trafiłem w sieci na plotkę, że szykuje się nowe rozporządzenie UKE, które ma wymusić na operatorach zwrot środków zgromadzonych na karcie prepaid w przypadku MNP, podobno jest też rozważana regulacja w przypadku migracji na abonament. Ktoś coś słyszał, albo wie może o tym więcej?
Zastanawia mnie jak taki obowiązek wpłynąłby na cenniki, bo jednak nie oszukujmy się, każdy operator najwięcej zarabia na środkach, które przepadły, a nie na tych za które ktoś kupił usługę nolimt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy w Orange też już działa zwrot środków na konto bankowe przy zmianie Opka lub wył. aktywacji? Ostatnio koleżanka przenosiła nr z a2mobile i po wyłączeniu nr, pisze się pismo o zwrot kasy która została na koncie i przelali jej na konto bankowe, więc ciekawi mnie czy Orange już też zostało zobowiązane przez UKE do takowych zwrotów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na infolinii konsultanci podają informację, że jak zrobi się zgłoszenie to wniosek jest rozpatrywany, ale obecnie nie ma jeszczecpewności, czy po rozpatrzeniu zwrot z preepaida zostanie przekazany na konto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś