Moj narzeczony przebywa we Włoszech. Przebywajac tam dostał smsa z sieci z informacją: " Witaj w roamingu. Standardowy cennik ( z Vat) 0,25 zł min. pol. wew Srefy 1 UE i do Polski. 0,05 zł min poł. odebrane, 0,10 zł/sms. Jednak mimo tego cennnika za każdego smsa do Polski potrącają mu 25 groszy, i połaczenia też są droższe niz podane w tym cenniku. Jak to wkońcu jest? Oferta orange na karte.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Narzeczony
Ale też mam z tym słowem problemy ;p A jaką ma Twój Ukochany taryfę???
Orange Yes. Tylko chodzi o to, ze skoro pobierają inaczej to czemu nie wyślą smsa z faktycznym cennikiem, tylko świadomie wprowadzają klienta w błąd?
Są to ceny podane przez operatora obowiązujące w roamingu. Dodatkowe koszty mogą być generowane przez operatora, do którego zalogowany jest telefon za granicą. Może zmiana operatora we włoszech przyniesie oszczędności? Trzeba by rozeznać się w cenach operatorów lokalnych i wybrać najtańszego.
...ok, w takim razie cofam swoją propozycję. Sugerowałem się nisprecyzowanymi danymi...
Cześć @Kaora
,
Sprawdź proszę, czy któryś z powyższych wpisów jest odpowiedzią na Twój temat. Jeżeli tak, oznacz go proszę jako rozwiązanie. Dzięki temu inni użytkownicy będą mogli szybko znaleźć interesującą ich odpowiedź.
Pozdrawiam,
Rafał
Witam ,zobacz choćby na moim przykładzie. Mam taryfę Orange Free i ja mam smsy po 0,20 groszy i właśnie Twój chłopak dostał coś takiego-z tą małą różnicą że jeśli ma taryfę YES ,więc koszt sms-a 0,15 groszy + do tego dolicz sobie (do tych 15 groszy to co jest w tabelce, czyli 10 groszy =wychodzi wtedy 0,25gr za sztukę i wszystko się będzie zgadzać. Nikt tutaj nikogo nie oszukuje, pozdrawiam.