- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak w temacie, czy po przejściu na flexa z OFnK a następnie powrocie z flexa do OFnK (chodzi o to żeby nie musieć wymieniać karty sim w routerze) będzie możliwe odbieranie paczek z promocji 9900GB (lub nowej jeśli taka się pojawi w przyszłym roku np.) jeśli wcześniej odebrało się wszystkie 12 paczek po 800GB z promocji 9600GB?
przy okazji zawołam @Lilienne bo ona już powinna coś wiedzieć na ten temat, z tego co wywnioskowałem w tym temacie
Swoją drogą, w tym temacie pytanie dotyczy też najtańszej oferty w ogóle, z największą ilością GB, miesięcznie schodzi różnie od 400 do 600GB a podstawowy pakiet we flexie za 35zł miesięcznie to tylko skromne 75GB, po dopłacie (jak dobrze rozumiem) 45zł dopiero internet staje się nielimitowany na 30 dni, a to jest przepaść w stosunku do paczek z GB za 35zł w OFnK ( ͡° ͜ʖ ͡°) , czyli jak chodzi o flexa to równie dobrze można brać ten najdroższy pakiet za 80zł bo jeśli potrzeba miesięcznie tych 400-600GB to innego wyjścia nie ma jak rozumiem ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
Dajcie znać czy dobrze myśle i czy ewentualnie da się taniej niż za te 8 dych mieć 400-600GB neta miesięcznie
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresównapisał(-a)
@Glutnapisał(-a)@ŁebDoInteresów będziesz mógł te promki odpalać jeśli będą dostępne. Tylko pamiętaj, że jak przeniesiesz się do Flex to wszystko GB, które masz uzbierane w OFnK Ci się wyzerują.
To znaczy, że po wykorzystaniu wszystkich GB w OFnK z promocji 9600 mógłbym przejść na flexa, aktywować najtańszy plan, i wrócić od razu do OFnK żeby móc odpalić w apce albo kodem sms nowe paczki z nowej promki 9900 (albo nowszej która będzie w 2027) i to wszystko bez wymiany karty sim dobrze myślę ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
@ŁebDoInteresów dobrze myślisz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzyści po przejściu na flexa z OFnK a następnie powrocie z flexa do OFnK...
@ŁebDoInteresów jest możliwość uzyskania więcej GB we FLEX. Możesz mieć najtańszy pakiet, a o GB poprosić na forum.
Jest wiele osób, które przekażą potrzebną ilość.
Obecnie jest promocja bez limitu na miesiąc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)@ŁebDoInteresów jest możliwość uzyskania więcej GB we FLEX. Możesz mieć najtańszy pakiet, a o GB poprosić na forum.
Jest wiele osób, które przekażą potrzebną ilość.
No ok, czyli mogę liczyć na pomoc ludzi fajnie, a co do ilości to jak wspomniałem nie chce sie pod tym względem ślizgać tylko być na stabilnym gruncie, brak internetu nie wchodzi w gre w moim wypadku... no i jak widziałbyś to że prosiłbym o 600GB miesięcznie na forum ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
To faktycznie wykonalne zdobyć taką ilość od ludzi? Kumulacja do 6 miesięcy jak rozumiem czyli niewykorzystane GB przechodzą na kolejny miesiąc, to ja wstępnie bym 1TB potrzebował dla bezpieczeństwa, bo nigdy nie wiadomo czy uda się zdobyć te 600GB co miesiąc prawda ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
Promka na NL na miesiąc ni grzeje ni ziębi w perspektywie 12 miesięcy... jakby była na pół roku jakaś to już prędzej, ale trzymając się głównego pytania, czy da się po powrocie z flexa do OFnK aktywować promke 9900GB (lub nową która będzie w 2027) z paczkami GB?
(No bo jak się nie da, to w ostateczności będę musiał się pofatygować z wymianą simki w routerze, który jest w zamocowany w trudno dostępnym miejscu...)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)
A nawet na dwa miesiące 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów, nic ci nie przechodzi na kolejny miesiąc, tym bardziej przez pół roku z tych, które ktoś ci podaruje, przekazane GB są ważne tylko do końca okresu rozliczeniowego obdarowanej osoby.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedlernapisał(-a)@ŁebDoInteresów, nic ci nie przechodzi na kolejny miesiąc, tym bardziej przez pół roku z tych, które ktoś ci podaruje, przekazane GB są ważne tylko do końca okresu rozliczeniowego obdarowanej osoby.
Aha to coś musiałem źle zrozumieć z wpisów @Lilienne z tą kumulacją do 6 miesięcy w takim razie... czyli najtańsza opcja bez konieczności wymiany karty sim przy zapotrzebowaniu 400-600GB to flex w opcji UNLIMITED za 8 dych miesięcznie? A jakieś abonamenty? W apce MO często wyświetlają się światłowody za 4 dychy, jakiś abo za 6 dych, warto to brać pod uwagę w przypadku jak ktoś korzysta z internetu mobilnego a nie ma dostępnego światłowodu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Twoje GB wynikające z Planu kumulują się do sześciu miesięcy (Sejf GB), bez kombinacji za 80zł masz nielimitowany internet i bez kabla (dla mnie osobiście rewelacja), o ile mobilny jest dla ciebie wystarczający, z tego co czytałem na forum, do tej ceny za światłowód dochodzą jeszcze jakieś opłaty, ale poczytaj dokładnie, to się dowiesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedlernapisał(-a)Twoje GB wynikające z Planu kumulują się do sześciu miesięcy (Sejf GB), bez kombinacji za 80zł masz nielimitowany internet i bez kabla (dla mnie osobiście rewelacja), o ile mobilny jest dla ciebie wystarczający, z tego co czytałem na forum, do tej ceny za światłowód dochodzą jeszcze jakieś opłaty, ale poczytaj dokładnie, to się dowiesz.
No ale o to chodzi w tym temacie też, żeby znaleźć inne rozwiązanie niż dwa które podałem czyli przeskok z 35 na 80 zł (bo to spora różnica) a w ostateczności kupno nowego startera i wymiany karty sim w routerze na nową w OFnK - w pierwszej kolejności bonusowe GB a później paczki z promocyjnego 9900 (lub nowej promki która pewnie będzie w 2027)...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów We flex do 6 miesięcy kumulują się tylko niewykorzystane gigabajty z twojego planu, a te podarowane są ważne tylko do końca bieżącego okresu rozliczeniowego. Jeśli masz w miejscu zamieszkania dostęp do światłowodu, ale nie jest to infrastruktura Orange i chodzi o instalację w domku jednorodzinnym a nie w bloku, to przy tych różnych promocjach średniomiesięczny abonament w skali 2 lat wyniesie 90-95 zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów, jasne, ja nie jestem od kombinowania tylko zwykłego użytkowania, dlatego powodzenia życzę 😉 .
Chciałem tylko sprostować kwestię kumulacji GB we Flex.
- « Poprzedni
- Następny »