- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzyści po przejściu na flexa z OFnK a następnie powrocie z flexa do OFnK...
Flex oplaca sie tylko jeśli ma sie 2 lub 3 urzadzenia wymagajace duzej ilosci internetu, czyli router 5G + telefon + jeszcze jedno urzadzenie gdzie 1000 GB na rok jest za mało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
80 zł za Flex bez limitów minus internet bez limitu w Orange free daje 45 zł nadpłaty
co zrobić z 45 zł?
u mnie w niedużym bloku najtańszy internet z kablówki to 30 zł za 100 albo 150 Mbps
Tanio dlatego że spółdzielnia wpuściła co najmniej 3 operatorów i jest konkurencja
jakbym miał wybierać Flex i najtańszą kablówkę to kablówka jest stabilniejsza
jednak nie wszędzie jest tani internet z
kablówki
dlatego 45 zł za internet we Flex może być ciekawą alternatywą
-
na pewno Flex wyjdzie taniej od np oferty tmobile za ich internet bez limitów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026 nie chce mi się rozpisywać... Nadal błądzisz w ofertach Orange.
Jak dla mnie FLEX to bardzo dobra oferta, jak się ma kilka numerów, czy router mobilny LTE/ 5G, na kartę w Orange to już trzeba trochę wysilić mózgownicę, by było w miarę tanio, jeszcze raz podkreślę, nie ma GB za darmo jak to we wszystkich tematach piszesz, pakiety podrożały i GB przybyło.
Co do skakania po ofertach FLEX/ prepaid, można skorzystać trochę, ale to dla zapaleńców.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Flex jest dobry gdy nie masz możliwości podłączenia internetu stacjonarnego
wtedy i w smartfonie i w domu router i wszystko internet bez limitu i rozmowy bez limitu za 80 zł razem co jest zbliżone do Orange free + kablówka
- u mnie kablówka tylko 30 zł ale to zasługa spółdzielni mieszkaniowej która wspiera konkurencję i nie limituje dostępu kablówkom więc są 3 a może nawet 4 w bloku i jest tanio
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie w bloku jest co najmniej pięciu dostawców Internetu, ale żadnej oferty poniżej 50 zł nie ma. Mam umowę z Play na czas nieokreślony za 53 zł miesięcznie za Internet 300 Mb/s DL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam aktualnie dzieki 5 G 700 Mbit/s DL za 35 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie 5G w Orange to około 250 Mb/s DL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kryceknapisał(-a)U mnie 5G w Orange to około 250 Mb/s DL.
To zazwyczaj albo z powodu obciążenia sieci a jeśli nie to moze za słabe urządzenie. Testowałam na kilku urzadzeniach na piereszym bylo 24-171 Mbit/s dopiero drugie 700+ Mam 3 km w linii prostej przez drzewa do BTSa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)
@kryceknapisał(-a)U mnie 5G w Orange to około 250 Mb/s DL.
To zazwyczaj albo z powodu obciążenia sieci a jeśli nie to moze za słabe urządzenie. Testowałam na kilku urzadzeniach na piereszym bylo 24-171 Mbit/s dopiero drugie 700+ Mam 3 km w linii prostej przez drzewa do BTSa
Ciekawe, ja mam zestaw ODU IDU NE211 + HX510, do BTSa 3km z hakiem w linii prostej wiadomo tereny z raczej niską zabudową ale po drodze troche drzew (2 mniejsze lasy) i jak w czasie bez liści na drzewach mam średnio w godzinach szczytu dl/up 100/60 (a poza godzinami szczytu dobija do 200/60) tak od maja a szczególnie od czerwca prędkości spadły znacznie bo aż do 60/30 (poza godzinami szczytu 100/50), antene (NE211) mam zawieszoną na rynnie (plastikowej) na wysokości koło 5m pod dachówką, a więc nie za wysoko gdyż najlepiej w moim wypadku byłoby z masztem przy kominie czyli w najwyższym punkcie... ewentualnie jakiś wynalazek w stylu masztu teleskopowego, że stabilny, wyciągający się na określoną wysokość z 10-15m np. ale nie wiem ile by coś takiego mogło kosztować i czy finansowo by sie to spinało...
A ty jaką masz antene i warunki że masz tam taki dobry download? Może masz mniej obciążony nadajnik albo dostępne na nim pasma lepsze niż 2100MHz jak o 5G chodzi
- « Poprzedni
- Następny »