Korzyści po przejściu na flexa z OFnK a następnie powrocie z flexa do OFnK...

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 242
  • 881
  • 1

Flex oplaca sie tylko jeśli ma sie 2 lub 3 urzadzenia wymagajace duzej ilosci internetu, czyli router 5G + telefon + jeszcze jedno urzadzenie gdzie 1000 GB na rok jest za mało.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 101
  • 297
  • 0

80 zł za Flex bez limitów minus internet bez limitu w Orange free daje 45 zł nadpłaty 

co zrobić z 45 zł?

u mnie w niedużym bloku najtańszy internet z kablówki to 30 zł za 100 albo 150 Mbps 

Tanio dlatego że spółdzielnia wpuściła co najmniej 3 operatorów i jest konkurencja 

jakbym miał wybierać Flex i najtańszą kablówkę  to kablówka jest stabilniejsza 

jednak nie wszędzie jest tani internet z

kablówki 

dlatego 45 zł za internet we Flex może być ciekawą alternatywą 

na pewno Flex wyjdzie taniej od np oferty tmobile za ich internet bez limitów 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3317
  • 17869
  • 88

@jawwa2026 nie chce mi się rozpisywać... Nadal błądzisz w ofertach Orange.

Jak dla mnie FLEX to bardzo dobra oferta, jak się ma kilka numerów, czy router mobilny LTE/ 5G, na kartę w Orange to już trzeba trochę wysilić mózgownicę, by było w miarę tanio, jeszcze raz podkreślę, nie ma GB za darmo jak to we wszystkich tematach piszesz, pakiety podrożały i GB przybyło.

Co do skakania po ofertach FLEX/ prepaid, można skorzystać trochę, ale to dla zapaleńców.

• 101
  • 297
  • 0

Flex jest dobry gdy nie masz możliwości podłączenia internetu stacjonarnego

wtedy i w smartfonie i w domu router i wszystko internet bez limitu i rozmowy bez limitu za 80 zł razem co jest zbliżone do Orange free + kablówka 

- u mnie kablówka tylko 30 zł ale to zasługa spółdzielni mieszkaniowej która wspiera konkurencję i nie limituje dostępu kablówkom więc są 3 a może nawet 4 w bloku i jest tanio 

• 73
  • 278
  • 0

U mnie w bloku jest co najmniej pięciu dostawców Internetu, ale żadnej oferty poniżej 50 zł nie ma. Mam umowę z Play na czas nieokreślony za 53 zł miesięcznie za Internet 300 Mb/s DL.

• 242
  • 881
  • 1

Ja mam aktualnie dzieki 5 G 700 Mbit/s DL za 35 zł.

• 73
  • 278
  • 0

U mnie 5G w Orange to około 250 Mb/s DL.

• 242
  • 881
  • 1

@kryceknapisał(-a)

To zazwyczaj albo z powodu obciążenia sieci a jeśli nie to moze za słabe urządzenie. Testowałam na kilku urzadzeniach na piereszym bylo 24-171 Mbit/s dopiero drugie 700+ Mam 3 km w linii prostej przez drzewa do BTSa

• 227
  • 691
  • 1

@Liliennenapisał(-a)

@kryceknapisał(-a)

To zazwyczaj albo z powodu obciążenia sieci a jeśli nie to moze za słabe urządzenie. Testowałam na kilku urzadzeniach na piereszym bylo 24-171 Mbit/s dopiero drugie 700+ Mam 3 km w linii prostej przez drzewa do BTSa

Ciekawe, ja mam zestaw ODU IDU NE211 + HX510, do BTSa 3km z hakiem w linii prostej wiadomo tereny z raczej niską zabudową ale po drodze troche drzew (2 mniejsze lasy) i jak w czasie bez liści na drzewach mam średnio w godzinach szczytu dl/up 100/60 (a poza godzinami szczytu dobija do 200/60) tak od maja a szczególnie od czerwca prędkości spadły znacznie bo aż do 60/30 (poza godzinami szczytu 100/50), antene (NE211) mam zawieszoną na rynnie (plastikowej) na wysokości koło 5m pod dachówką, a więc nie za wysoko gdyż najlepiej w moim wypadku byłoby z masztem przy kominie czyli w najwyższym punkcie... ewentualnie jakiś wynalazek w stylu masztu teleskopowego, że stabilny, wyciągający się na określoną wysokość z 10-15m np. ale nie wiem ile by coś takiego mogło kosztować i czy finansowo by sie to spinało...

A ty jaką masz antene i warunki że masz tam taki dobry download? Może masz mniej obciążony nadajnik albo dostępne na nim pasma lepsze niż 2100MHz jak o 5G chodzi