- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzyści po przejściu na flexa z OFnK a następnie powrocie z flexa do OFnK...
Dostaniesz w sobotę podarowane we Flex 100 GB od ludzi bo im we wtorek odnawia się okres rozliczeniowy
w środę na forum znowu prosisz o gigabajty
-
jakbyś skorzystał z orange free nawet z myślą o routerze to za 12 miesięcy opłacania po 35 zł miałbyś przez ponad 3 lata te 600 GB co
miesiac bez żadnych ograniczeń- zużywasz więcej masz, zużywasz mniej zostaje na później
(po roku płaciłbyś tylko 30 zł co
miesiac)
Miałbyś trzy lata zapewnione po te 600 GB, a co będzie w 2029 to sie zobaczy
pewnie standardem będzie wtedy zupełny nolimit na internet tak jak jest teraz na rozmowy i smsy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurnapisał(-a)@ŁebDoInteresów We flex do 6 miesięcy kumulują się tylko niewykorzystane gigabajty z twojego planu, a te podarowane są ważne tylko do końca bieżącego okresu rozliczeniowego. Jeśli masz w miejscu zamieszkania dostęp do światłowodu, ale nie jest to infrastruktura Orange i chodzi o instalację w domku jednorodzinnym a nie w bloku, to przy tych różnych promocjach średniomiesięczny abonament w skali 2 lat wyniesie 90-95 zł
Nie mam dostępu jak wspomniałem, tylko internet mobilny wchodzi w grę i najlepiej dla mnie jakby był to oczywiście Orange ale że maszt jest t-mobile to w razie tańszej i lepszej oferty niż w OFnK mogę targnąć się i na tamtego opa ¯\(ツ)/¯ ale to już plan awaryjny który średnio wchodzi w gre bo jak wspomniałem optuję za jak najmniej problemowym rozwiązaniem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli wymiana sim jest problemem może jest jakaś możliwość zamiany numeru na sim bez jej wyjmowania, przeniesieniu nowego numeru na tą konkretną karte sim jeśli numer jest nieistotny i aktywacja nowej 9900 GB? Nie wiem czy sama tak nie spróbuję, gdy za rok skończą mi się GB, obecna kumulacja około 7,5 TB jeszcze.
T mobile ma kruczek prawny ze 9900 nie działa w routerach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026napisał(-a)Miałbyś trzy lata zapewnione po te 600 GB, a co będzie w 2029 to sie zobaczy
pewnie standardem będzie wtedy zupełny nolimit na internet tak jak jest teraz na rozmowy i smsy
Średnio zrozumiałem jakim sposobem miałbym te 600 GB na 3 lata zapewnione, bo będąc w OFnK już za rok przewiduję że simka będzie się nadawać do kosza ze względu na brak paczek z GB a i promocyjne sie wyczerpią, natomiast będąc we flexie na najtańszym pakiecie za 35zł miesięcznie dostaje się tylko marne 75 GB + to co uda się uzbierać od ludzi czyli ślizgawka, brak stabilnego gruntu pod względem ilości GB a jak wspomniałem minimum to 400-600 GB miesięcznie...
Raczej jak już to oferty na kartę dalej będą w stylu 12-14 TB na 12 miesięcy, zupełny NL nawet do 5 dych w ofercie na kartę to raczej tylko w sferze marzeń heh ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potrzebujesz 600 GB a dostajesz przez rok co miesiąc trzy razy więcej
prosta matematyka, płacisz przez rok co mieaiac 35 zł i zbiera ci się internetu na trzy lata
-
zupełny no limit na internet (z rozmowami które cię w routerze nie interesują) w abonamencie plusa w umowie na dwa lata kosztuje 60 zł na miesiąc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak nie ma tej promki supermarketowej że jest 22 TB zamoast 11 TB to nie starczy na 3 lata. Skoro mi sie udało przyerocić prawie nieaktywny od 7 lat moj dawny numer na starą SIM to może da sie nowy przenieść jak pisze na starą SIM albo miec dwa numery i korzystac z nowego? Nie wiem jak to dziala w przypadku dwóch nr.
@jawwa2026 tylko porownanie predkosci transferow sieci Plus i Orange to przepaść technologiczna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)Jeśli wymiana sim jest problemem może jest jakaś możliwość zamiany numeru na sim bez jej wyjmowania, przeniesieniu nowego numeru na tą konkretną karte sim jeśli numer jest nieistotny i aktywacja nowej 9900 GB? Nie wiem czy sama tak nie spróbuję, gdy za rok skończą mi się GB, obecna kumulacja około 7,5 TB jeszcze.
T mobile ma kruczek prawny ze 9900 nie działa w routerach.
Oo dzięki.. i to jest myśl, to jest DOBRY PLAN hehe no to cytując klasyka, wonski jak ty mie zaimponiłeś w tej chwyly...
jeśli to by wypaliło to by był strzał w dziesiątkę...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Promocja była to trzeba było wysłać darmowego SMS i ja sobie włączyć na 12 miesięcy
chyba ze jakąś forumowa ideologia podpowiedziała że lepiej bawić się w jakieś doładowania cząstkowe i warować od 22 do północy żeby wylać jakiś sms i przedłużyć luka w regulaminie zgromadzony inną luka w regulaminie internet
-
mam tylko lte bo mam stary telefon i jak sobie robiliśmy kiedyś porównania prędkości transferu to czy to plus czy play czy tmobile to każdy z nich jest rewelacyjny w 5g w porównaniu do mojego Lte w orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów będziesz mógł te promki odpalać jeśli będą dostępne. Tylko pamiętaj, że jak przeniesiesz się do Flex to wszystko GB, które masz uzbierane w OFnK Ci się wyzerują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresównapisał(-a)pakiet we flexie za 35zł miesięcznie to tylko skromne 75GB, po dopłacie (jak dobrze rozumiem) 45zł dopiero internet staje się nielimitowany na 30 dni, a to jest przepaść w stosunku do paczek z GB za 35zł w OFnK ( ͡° ͜ʖ ͡°) , czyli jak chodzi o flexa to równie dobrze można brać ten najdroższy pakiet za 80zł bo jeśli potrzeba miesięcznie tych 400-600GB to innego wyjścia nie ma jak rozumiem ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
Weź jeszcze pod uwagę, że planem UNLMTD we flex załatwiasz sprawę swojego głównego numeru do rozmów i internetu do routera a nawet dużo więcej. Za 80 pln masz np. swój główny numer + 3 karty do internetu, a na wszystkich kartach internet nolimit!