- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzyści po przejściu na flexa z OFnK a następnie powrocie z flexa do OFnK...
@jawwa2026napisał(-a)Potrzebujesz 600 GB a dostajesz przez rok co miesiąc trzy razy więcej
prosta matematyka, płacisz przez rok co mieaiac 35 zł i zbiera ci się internetu na trzy lata
-
zupełny no limit na internet (z rozmowami które cię w routerze nie interesują) w abonamencie plusa w umowie na dwa lata kosztuje 60 zł na miesiąc
Z czego to sie ma uzbierać niby jak napisałem że paczki promocyjne zaraz sie skończą...
abonament, do tego plusa u mnie nie wchodzi w grę, bo miałbym słaby sygnał przez drzewa i zabudowania a BTS jest oddalony o około 4km, do tego na nim nie ma jeszcze 5G i to nawet tego fejkowego w paśmie 2100...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026 ja nie słyszałam o promocji z 22 TB od Ciebie się dowiedziałam że była. A nie ukrywam przydałaby mi się. Ok mozesz miec predkosci porownywalne szczegolnie w 4 G jeśli nadajnik Orange masz daleko i korzystac z tel to może nie zauwazysz. Porownujac oferty. Orange - 5G 9900 GB za 35 zł. T Mobile 9900 GB z 5 G za 45 zł z zastrzeżeniem niemozliwości uzywania GB promocyjnych poza telefonem. I wreszcie Plus - główny problem to brak prawdziwego 5 G.
@arthur jakoś z głownym nie chciałabym być we flex z wieloma sim z moim numerem. Nie chcialabym sytuacji ze dwie sim są w tel i ktos nie moze się dodzwonic z przyczyn technicznych a słyszałam o takich problemach, choc jesli ich nie ma to ok. Jeśli ktos potrzebuje 3 karty to fakt wtedy sie oplaca. Przy dwoch sim dalej OFnK korzystniejszy bo 70 zł vs 80 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bo zasada jest prosta: główny numer tam gdzie najwięcej korzyści i wychodzi wtedy najtaniej
Flex unlinited 80 zł jest taryfa do rozmów a w dodatku nielimitowany internet w smartfonie i w domu na routerze
Orange free 35 zł jest taryfa do rozmów i w dodatku nielimitowany internet w smartfonie
starter za 5 zł i setki GB na miesiąc kiedy awaryjnie jednorazowo trzeba internetu gdzieś na wyjazdach
-
jakies Doladowania Cząstkowe i stałe szukanie luk w regulaminach zostawiam forumowym pasjonatom
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026 tylko porownanie predkosci transferow sieci Plus i Orange to przepaść technologiczna.
No dokładnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) tu nie ma nawet co myśleć o innym opie niż Orange (lub w ostateczności T-Mobile) w moim wypadku...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porcji internetu po 1800 GB przez 12 miesięcy wystarczy dla pani pana koleżanki kolegi i tamtych państwa, wystarczy dla wszytkich
wcale się zaraz nie kończą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów T Mobile Ci się nie sprawdzi bo 9900 GB nie możesz wykorzystać w routerze. Chyba ze masz AP z telefonu z 5 G ;). Domyślam sie ze optymalizacja sieci, ale przez to niby sa najlepsi w rankingu operatorów nieco ponad Orange w testach speedtest choć Orange jest bardzo pro kliencki jeśli chodzi o dostęp do 5 G na ten moment.
@jawwa2026 jest ta promka 22 TB że ciągle piszesz 1800 GB? Jeśli jej nie aktywowalo sie w terminie to nie ma 1800 tylko 825 GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glutnapisał(-a)@ŁebDoInteresów będziesz mógł te promki odpalać jeśli będą dostępne. Tylko pamiętaj, że jak przeniesiesz się do Flex to wszystko GB, które masz uzbierane w OFnK Ci się wyzerują.
To znaczy, że po wykorzystaniu wszystkich GB w OFnK z promocji 9600 mógłbym przejść na flexa, aktywować najtańszy plan, i wrócić od razu do OFnK żeby móc odpalić w apce albo kodem sms nowe paczki z nowej promki 9900 (albo nowszej która będzie w 2027) i to wszystko bez wymiany karty sim dobrze myślę ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak włączyłaś sobie zgody marketingowe za GB to dostałaś taką informację że możesz wysłać sms i dostaniesz 12 razy po 1000 GB
ja się dowiedziałem od koleżanki która przeczytała o tym na forum modowym - po prostu fajna promocja to info poszło dookoła świata i kto chciał ten sobie włączył albo nawet przeniósł numer do Orange free
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurnapisał(-a)
@ŁebDoInteresównapisał(-a)pakiet we flexie za 35zł miesięcznie to tylko skromne 75GB, po dopłacie (jak dobrze rozumiem) 45zł dopiero internet staje się nielimitowany na 30 dni, a to jest przepaść w stosunku do paczek z GB za 35zł w OFnK ( ͡° ͜ʖ ͡°) , czyli jak chodzi o flexa to równie dobrze można brać ten najdroższy pakiet za 80zł bo jeśli potrzeba miesięcznie tych 400-600GB to innego wyjścia nie ma jak rozumiem ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
Weź jeszcze pod uwagę, że planem UNLMTD we flex załatwiasz sprawę swojego głównego numeru do rozmów i internetu do routera a nawet dużo więcej. Za 80 pln masz np. swój główny numer + 3 karty do internetu, a na wszystkich kartach internet nolimit!
Mi numer do rozmów, smsów i mmsów nie potrzebny tylko sam internet w routerze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresównapisał(-a)
@Glutnapisał(-a)@ŁebDoInteresów będziesz mógł te promki odpalać jeśli będą dostępne. Tylko pamiętaj, że jak przeniesiesz się do Flex to wszystko GB, które masz uzbierane w OFnK Ci się wyzerują.
To znaczy, że po wykorzystaniu wszystkich GB w OFnK z promocji 9600 mógłbym przejść na flexa, aktywować najtańszy plan, i wrócić od razu do OFnK żeby móc odpalić w apce albo kodem sms nowe paczki z nowej promki 9900 (albo nowszej która będzie w 2027) i to wszystko bez wymiany karty sim dobrze myślę ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
@ŁebDoInteresów dobrze myślisz.