Korzyści po przejściu na flexa z OFnK a następnie powrocie z flexa do OFnK...

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 246
  • 903
  • 1

Jaka tu ekonomika? Potrzebuję jednej karty i usluga jaką mam za 35 zł we Flex kosztuje 80 zł? Jeśli nie potrzebuje wiecej to 45 zł straty miesiecznie 540 zł rocznie, po dwoch latach mam 1000 zł ktore mogę spożytkować np na router Wi-fi 7

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 101
  • 297
  • 0

Napisałaś 

ja mam 10 numerow

• 234
  • 720
  • 1

To podsumowując póki co propozycje rozwiązań:

1. Miejsce to po wykorzystaniu wszystkich GB z paczek z promki 9600GB i innych bonusowych, przejście z OFnK na flexa i z flexa powrót do OFnK i odpalenie paczek z promki 9900GB (lub nowszej, kiedy taka już będzie)

2. Miejsce: pomysł Lillienne (pytanie czy wykonalny), czyli rejestracja nowego startera i przeniesienie nowego numeru na starą karte sim w routerze (bo numer jest nieistotny) 

3. Miejsce: zostanie we flexie na najtańszym planie i dogadanie się z ludźmi w sprawie przelewów GB w konkretny dzień miesiąca... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak macie jeszcze jakieś lepsze rozwiązanie niewymagające wymiany karty sim w Orange to dajcie znać 

• 234
  • 720
  • 1

@Glutnapisał(-a)

@ŁebDoInteresównapisał(-a)

@Glutnapisał(-a)

@ŁebDoInteresów  będziesz mógł te promki odpalać jeśli będą dostępne. Tylko pamiętaj, że jak przeniesiesz się do Flex to wszystko GB, które masz uzbierane w OFnK Ci się wyzerują.

To znaczy, że po wykorzystaniu wszystkich GB w OFnK z promocji 9600 mógłbym przejść na flexa, aktywować najtańszy plan, i wrócić od razu do OFnK żeby móc odpalić w apce albo kodem sms nowe paczki z nowej promki 9900 (albo nowszej która będzie w 2027) i to wszystko bez wymiany karty sim dobrze myślę ( ͡º ͜ʖ͡º)

@ŁebDoInteresów  dobrze myślisz.

Tylko dla pewności dopytam, bo na wykopie jeden miras mi podaje inną informacje (że trzeba wymieniać kartę sim w routerze i tego się nie da przeskoczyć) 

ebDoInteresw_0-1784454761527.png

@Glut jesteś pewny, że cały proceder przejśćia na flexa i powrót z flexa nie wymaga wymiany karty sim? 

• 246
  • 903
  • 1

Przy flexie mi pisali i mowili że sim pozostaje ta sama. Aktywacja kodem sms przejscia i tyle, ale może coś się zmieniło.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2441
  • 11381
  • 75

@ŁebDoInteresów  pewny jestem. 

• 234
  • 720
  • 1

Dobra ufam wam w takim razie, trzeba będzie tak zrobić jak skończą mi sie GB, dzięki za pomoc wszystkim

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 727
  • 4235
  • 12

Jeśli komuś skończyła się paczka 9900gb to można sobie włączyć cząstkowe NL i będzie nawet więcej GB

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 73
  • 278
  • 0

Jakbym potrzebował mobilnego Internetu to brałbym Flexa za 80 zł z dwoma kartami SIM. Żadnych doładowań, pilnowania terminów ważności konta, pełna automatyzacja.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2387
  • 9033
  • 96

A jak promocja 9900GB to za mało  lub za drogo to wyłącza się cykliczny NL po wykorzystaniu GB lub przed automatycznym odnowieniem i jedzie na częściowym najdłużym jednorazowym NL.

Autodoładowaniem o najniższych parametrach, aktywacją częściowego najdłuższego jednorazowego NL z pełną kumulacją co około 24-30 minut  można nabić dowolną liczbę dni NL.

Przy autodoladowaniu 5 zł dla obiżenia kosztów należy wykorzystywać zerowy=ostatni dzień ważności NL do północy, a nowy dzień zacząć od aktywacji częściowej NL. 30 dni NL wyjdzie za 25 zł. 

Praktycznie ręcznie decydujemy tylko o terminie aktywacji NL.

Dla bezpieczeństwa można włączyć automatyczną zamianę złotówek na dni NL jak możliwa dłuższa przerwa w samodzielnej aktywacji NL.

PS.Przejście do Flex rozważałbym tylko przy wykorzystaniu jego wielu dodatkowych możliwości.