- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swojego czasu korzystałem z karty prepaid z możliwością takich płatności, ale było to parę lat temu. A może by tak odgrzać ten temat i wprowadzić do sprzedaży karty prepaid z podobną usługą??? Co o tym sądzicie??
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
NIe za bardzo rozumiem co masz na myśli. Chodzi Ci o startery z Orange Cash. Na to najmniejszych szans nie ma. Z kilku powodów, z których jeden z głównych to to, że karty SIM NFC są droższe w produkcji od zwykłych kart SIM.
Ta technologia - ku chwale niebios moim zdaniem - się ponadto zbytnio nie przyjęła. Przynajmniej w Polsce, gdzie dość sprawnie poszło wdrażanie HCE, czyli płatności NFC z użyciem chmury zamiast karty SIM.
Nie wiem jak wygląda kwestia kart stricte przedpłaconych w HCE - zdaje się, PeoPay wycofał się z tych rachunków, nie wiem jak reszta.
Generalnie jednak podejrzewam, że produkcji nowych kart SIM NFC i rozwoju standardowych kart SIM NFC jak i Orange Cash nie ma się co spodziewać. Bankom niespecjalnie opłaca się inwestowanie w technologię, która nie ma przyszłości. A w tej sytuacji, i operatorom nie będzie się to opłacało. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
NIe za bardzo rozumiem co masz na myśli. Chodzi Ci o startery z Orange Cash. Na to najmniejszych szans nie ma. Z kilku powodów, z których jeden z głównych to to, że karty SIM NFC są droższe w produkcji od zwykłych kart SIM.
Ta technologia - ku chwale niebios moim zdaniem - się ponadto zbytnio nie przyjęła. Przynajmniej w Polsce, gdzie dość sprawnie poszło wdrażanie HCE, czyli płatności NFC z użyciem chmury zamiast karty SIM.
Nie wiem jak wygląda kwestia kart stricte przedpłaconych w HCE - zdaje się, PeoPay wycofał się z tych rachunków, nie wiem jak reszta.
Generalnie jednak podejrzewam, że produkcji nowych kart SIM NFC i rozwoju standardowych kart SIM NFC jak i Orange Cash nie ma się co spodziewać. Bankom niespecjalnie opłaca się inwestowanie w technologię, która nie ma przyszłości. A w tej sytuacji, i operatorom nie będzie się to opłacało. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty prepaid z usługą Orange Cash??
Jeśli chodzi Ci o opcję płacenia np. w sklepach środkami z konta głównego, to tego w Polsce nie będzie bez zmiany ustawy o VAT. Bo na dziś wymaga to zwykle dwa razy zapłacenia do większości 23% vat. Raz za usługę telekomunikacyjną (przy wykonaniu doładowania), drugi raz przy zakupie w sklepie. A chyba nikt nie chce tego płacić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak @Jarek chodzi mi o kartę sim NFC...kiedyś taką użytkowałem i........chętnie bym wrócił do tej metody płatności. Karta prepaid, kotno mobilne również prepaid, przelewałem sobie np 200 zł i miałem na drobne wydatki. Szkoda że się z tego wycofaliście, może słabo to tylko reklamowaliście. Czasy na przestrzeni ostatnich 2-3 lat się bardzo zmieniy i większość nastolatków płaci już zbliżeniowo.