- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamera 4G i konfiguracja IoT
Myślisz , że mógłbym zadzwonić do ORANGE i tam uzyskać jakąś pomoc ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jak łączysz się z kamerą? Przez BT? Czy kamera wystawia hot spot wi-fi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange nic mi nie pomogło, finalnie kupilem nową kartę SIM z Play i nie było żadnego problemu minuta konfiguracji. Orange rozkłada ręcę i nie wie dlaczego nie dziala a powinno.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prawdopodobną przyczynę opisałem wcześniej. Oczywiście są to tylko przypuszczenia, ale wg mnie bardzo prawdopodobne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@rybexnapisał(-a)Niestety nie można ją wpiąć pod LAN
...
Nie można czy nie chcesz? Jeśli nie można to pewnie jest zepsuta. A jeśli nie chcesz, to pozostaje ci tylko to co zrobiłeś: kupić dostęp gdzie indziej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamere się skanuje , ma swój kod QR zeby wyświetlić ja w aplikacji , ale przez to ze karta sim nie działa to ja nie moge wejść w jej żadne ustawienia . Chyba ze podpowiecie jak to zrobić skoro ona nie ma modułu WiFi
Kamera ma na sobie kod QR ktory skanujesz aplikacją , nie wystawia żadnych hotspotów itp , nie ma modułu wifi
_______
* Scalenie wpisów - Bartłomiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jakoś telefon musi się skomunikować z tą kamerą, zanim kamera osiągnie połączenie z LTE. W końcu telefon jest w stanie zapisać podstawowe ustawienia APN na kamerze, zanim ta złapie LTE. Pewnie robi to za pomocą BT lub WIFI. Zajrzyj do instrukcji. Może tu jest przyczyna i nie wykonujesz podstawowych rzeczy z instrukcji obsługi?
Edycja: Znalazłem jakieś zdjęcie tej "kamery". Złącze nr 8 to nie jest LAN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@rybexnapisał(-a)Kamere się skanuje , ma swój kod QR zeby wyświetlić ja w aplikacji , ale przez to ze karta sim nie działa to ja nie moge wejść w jej żadne ustawienia . Chyba ze podpowiecie jak to zrobić skoro ona nie ma modułu WiFi
Kamera ma na sobie kod QR ktory skanujesz aplikacją , nie wystawia żadnych hotspotów itp , nie ma modułu wifi
Na podstawie dostępnej w internecie specyfikacji tego modelu można jednak dojść do wniosków przeciwnych. Kod QR to tylko ułatwienie, instrukcję warto przeczytać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma złącza LAN
Instrukcja jest ogólna dla dwóch modeli, tych z modułem WiFi i wlasnie z modułem na karty SIM
Telefon zeby przekazać APN tworzy kod QR i pokazujesz telefon do kamery ona sobie skanuje kod QR i go wdraża
Nie moge polaczyc sie z kamerą ani przez bluetooth ani WiFi , żadna instrukcja nie pomaga , chyba ze są jakies extra tajniki