Kamera 4G i konfiguracja IoT

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 28
  • 0

Myślisz , że mógłbym zadzwonić do ORANGE i tam uzyskać jakąś pomoc ? 

• 13
  • 28
  • 0

@atlas_cudow napisał(-a)

A co z wi-fi?

też brak opcji 

jedynie tylko i wyłącznie KARTA SIM  

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

To jak łączysz się z kamerą? Przez BT? Czy kamera wystawia hot spot wi-fi?

• 10
  • 31
  • 0

Orange nic mi nie pomogło, finalnie kupilem nową kartę SIM z Play i nie było żadnego problemu minuta konfiguracji. Orange rozkłada ręcę i nie wie dlaczego nie dziala a powinno. 

• 2844
  • 12106
  • 74

Prawdopodobną przyczynę opisałem wcześniej. Oczywiście są to tylko przypuszczenia, ale wg mnie bardzo prawdopodobne.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35106
  • 293

@rybexnapisał(-a)

Niestety nie można ją wpiąć pod LAN 

...

Nie można czy nie chcesz? Jeśli nie można to pewnie jest zepsuta. A jeśli nie chcesz, to pozostaje ci tylko to co zrobiłeś: kupić dostęp gdzie indziej.

• 13
  • 28
  • 0

Kamere się skanuje , ma swój kod QR zeby wyświetlić ja w aplikacji , ale przez to ze karta sim nie działa to ja nie moge wejść w jej żadne ustawienia . Chyba ze podpowiecie jak to zrobić skoro ona nie ma modułu WiFi

Kamera ma na sobie kod QR ktory skanujesz aplikacją , nie wystawia żadnych hotspotów itp , nie ma modułu wifi 

_______

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

• 2844
  • 12106
  • 74

Ale jakoś telefon musi się skomunikować z tą kamerą, zanim kamera osiągnie połączenie z LTE. W końcu telefon jest w stanie zapisać podstawowe ustawienia APN na kamerze, zanim ta złapie LTE.  Pewnie robi to za pomocą BT lub WIFI. Zajrzyj do instrukcji. Może tu jest przyczyna i nie wykonujesz podstawowych rzeczy z instrukcji obsługi? 

Edycja: Znalazłem jakieś zdjęcie tej "kamery". Złącze nr 8 to nie jest LAN?

atlas_cudow_0-1764141887286.png

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35106
  • 293

@rybexnapisał(-a)

Kamere się skanuje , ma swój kod QR zeby wyświetlić ja w aplikacji , ale przez to ze karta sim nie działa to ja nie moge wejść w jej żadne ustawienia . Chyba ze podpowiecie jak to zrobić skoro ona nie ma modułu WiFi

Kamera ma na sobie kod QR ktory skanujesz aplikacją , nie wystawia żadnych hotspotów itp , nie ma modułu wifi 

Na podstawie dostępnej w internecie specyfikacji tego modelu można jednak dojść do wniosków przeciwnych. Kod QR to tylko ułatwienie, instrukcję warto przeczytać.

• 13
  • 28
  • 0

Nie ma złącza LAN 

Instrukcja jest ogólna dla dwóch modeli,  tych z modułem WiFi i wlasnie z modułem na karty SIM 

Telefon zeby przekazać APN tworzy kod QR i pokazujesz telefon do kamery ona sobie skanuje kod QR i go wdraża 

Nie moge polaczyc sie z kamerą ani przez bluetooth ani WiFi , żadna instrukcja nie pomaga , chyba ze są jakies extra tajniki