Jak zmienić numer w Orange Na kartę na numer bez historii (nieużywany)

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 29
  • 57
  • 1

dla mojego dzieciaka dostałem taki nr po dłużniku, masakra, dzwonili non stop, smsy, rano, w dzień i wieczorem z rożnych numerów, kruki, bociany itp, nie dało się tego poblokować, w końcu zmieniłem w apce nr na 451... i spokój

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2452
  • 3

Zmiana numeru telefonu

A też w Nju natrafiłem na taki numer co w ostatnich 6 cyfrach różni się ta środkowa cyfra, poza tym był z w miarę nowego prefiksu 453. W Lyca Mobile wylosował mi taki numer, że otrzymuje cały czas smsy od Banku, mimo że nie rejestrowałem ani nie jestem klientem tego banku. Poszły 2 reklamacje, ale oni nadal wysyłają SMSy.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 28
  • 86
  • 0

Zmiana numeru telefonu

Ja swój numer kupiłem na Allegro z prefiksem 504.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 35
  • 0

Zmiana numeru telefonu

Na Allegro to tymbardziej nie chcę kupić. Numer widoczny i nie wiadomo gdzie ktoś i czy robił sobie żarty podając go po jakichś stronkach

Jaki prefix?? Miałem 502 do niedawna w Orange jako taki ,,lewy" i nic nie przychodziło, na moim 666 z T-Mobile już też od dawna fala jakichś reklam czy zaproszeń na pokazy garnków itd. XD

Daty to tam akurat są nieźle namieszane, więc wole zapytać się tutaj

*Scaliłem wpisy - moderator Wojciech.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Zmiana numeru telefonu

Prawda jest taka, że nie ma ani jak tego sprawdzić, ani żadnych gwarancji że numer nie ma niepożądanej historii.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Zmiana numeru telefonu

To prawda. Na szczęście już współczesne telefony skutecznie blokują spam.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

Zmiana numeru telefonu

@kornelqe jestem w temacie na bieżąco. Konsultanci w Orange sprawdzają, ale niedokładnie.

Co do prefiksów... 451, 452 i 453 już są na rynku od ok 3 lat. Używane czasami tylko jako numer tymczasowy... Wiec ewentualnie. 797... Bardzo stare. Mam rade... Jest nowa seria w Orange...

Zakup nowy starter, bez znaczenia i kodem *660*# zmień numer (15zł) - wyszukaj... Jest lista nowych 78972..... to jest w miarę nowa pula... Czysta. Nawet kolejność taka sama.

Co do konkurencji to Priv. 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40635
  • 1403

Zmiana numeru telefonu

Orange od kilku lat nie ma nowej puli. Konsultanci nie sprawdzą bo teraz każda marka ma osobne poziomy dostępów. Na sieci Orange jest tez kilka mvno.

Nowy numer? Mały wirtualny operator gdzie pula klientów jest mniejsza niż nadane pule numerów przez UKE. A potem przenieść numer do Orange.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

Zmiana numeru telefonu

A najnowsza pula 454 i 455 jeszcze nie weszła na rynek. 2025 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40635
  • 1403

Numery z tych pul są na allegro. Sam pisałeś o tym tu na forum w 2022. Może przypadkowo pojedyncze numery będą z małego odzysku, ale większość w Orange jest przemielona.