- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wyłaczyć prywatny numer?
Trochę dziwne że jak wpisze *31* i numer to nie mogę się połączyć ale po wpisaniu *31# i numer działa na karcie prepaida Orange tak samo na innych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie trzeba dzownić na BOK. Wystarczy się zalogować na www.orange.pl przykładowo (jest jedno ale, nie wiem jak w starym Mój Orange, bo już dawno nie mam). Następnie wejść w "Pakiety i usługi dodatkowe". Później jak niżej zapewne jest uruchomiona "Blokada prezentacji własnego numeru CLIR" lub trzeba samemu uruchomić.
Następnie po kliknięciu w "zarządzaj" i wejściu w zakładkę "Ustaw opcję usługi" można wybrać np. jak ja niżej "domyślnie z prezentacją" i klikam włącz usługę. Więcej informacji jest w "Opis i cennik". Przy takiej pozycji można samemu sterować ukryciem numeru, bądź nie w ustawieniach telefonu.
Wtedy jak ja niżej po wpisaniu #31#XXXXXXXXX# (gdzie X to numer telefonu) i wybraniu zielonej słuchawki jest jak niżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@WojcieszkoTak samo napisał @Mikołaj z podanego linku przez mnie że jest możliwe zrobienie przez Mój Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przed chwilą wykonałem test, kupiłem w żabce nowy starter, zarejestrowałem go z uwagi na ustawę antyterrorystyczną, zarejestrowałem się na portalu i co? Lipa. Nie ma takiej usługi. Nie działają kody - nie można dzwonić. I tak ma podejrzewam koło 80% klientów. Niestety zostaje kontakt z doradcą na BOK lub wycieczka do salonu (tego ostatniego nie polecam).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/Blokada-prezentacji-numeru-Orange-Free-na-kart%C4%99/td-p/29...
http://www.orange.pl/fid,4002278347,id,1192100005,title,blokada-prezentacji-w-asnego-numeru,forumthr...
http://www.orange.pl/fid,4002278347,id,3265700001,title,jak-wylaczyc-na-stale-blokade-prezentacji-wl...
Ew. można spróbować krótkim kodem przez Twoje Menu *100*# ale u mnie jak prawie zwykle zamówienie nie realizuje się już pół godziny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jak wiadomo niektóra telefony maja taka opcje ID
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie od razu Rzym zbudowano, chociaż mam nadzieję że się go doczekam W przyszłości rejestracja będzie tylko do nowego Mój Orange, a pozostali są w coraz większej ilości migrowani. Danych nie mam ile już korzysta z nowej wersji. Jednakże w czasie oczekiwania, można skorzystać tak jak @Piotrekk85 zaznaczył, oraz z kodów.
Do włączenia krótki kod: w ofercie na abonament *110*30# , w ofercie na kartę *110*04#
Do wyłączenia krótki kod: w ofercie na abonament *110*30*00# , w ofercie na kartę *110*04*00#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a jesli ktos ma tak zaBLOKOWANY Że nie może dzwonić to jest zle bo próbowałam i nie moge nawet tam zadzwonic :(((((((((((((