- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak dezaktywować numer na kartę?
@Ianus72 nie wiem, czy Cię to ratuje, ale możesz zablokować kartę z numerem w aplikacji MO.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72napisał(-a)
@piotrKawiorynapisał(-a)Po co się zastanawiać nad numerem, który idzie fizycznie do "kosza"?... A niech sobie tam wisi w systemach!... To jakiś problem??? 😎
Tak. Dla mnie to problem dlatego o to pytam. To jakiś problem?
Ok. To może opisz dokładnie, jaki problem sprawia Ci niechciany numer, który "wisi" w systemach?...
Zrobiłeś na nim jakiś alarm bombowy?... 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tematem wątku jest jak wyłączyć zbędny numer nie czekając aż sam padnie, a nie to po co to robić....
Ale jeżeli to takie istotne jak dla np. @piotrKawiory to wyjaśnię, że lubię mieć prządek w posiadanych sim-kach i nie widzę powodu, żeby ta leżała przez kolejny rok niepotrzebnie w szufladzie (i w MO również)...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 to przenieś do FLEX i po problemie, chyba że lubisz jałową dyskusję, przeniesienie do innego operatora też skróci okres życia simki, choć to niepotrzebne udostępnianie danych innemu operatorowi, lepiej w Orange to załatwić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 @IreneuszCD ma rację myślę, że Flex to najlepsza opcja do dezaktywacji numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glutnapisał(-a)myślę, że Flex to najlepsza opcja do dezaktywacji numeru.
I flex i subskrypcja nju wydają się być równie dobre. Ale szkoda, że nie można po prostu wyłączyć numeru bez jakichkolwiek kombinacji. Uzyskać nowy numer jest łatwiutko, zrezygnować już niekoniecznie...
Według mnie powinna być po prostu taka opcja w MO. Nawet gdyby takie wyłączenie na życzenie miało trwać np. 7 czy 30 dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 daj pomysł taki, ba niech nawet odpłatnie to będzie 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbuje ktoś przez czat?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDnapisał(-a)@Ianus72 daj pomysł taki, ba niech nawet odpłatnie to będzie 😎
Już to zrobiłem https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Mo%C5%BCliwo%C5%9B%C4%87-likwidacji-numeru-na-kart%C4%99-prze...
Niech będzie i odpłatnie, choć uważam, że powinno być za darmo skoro numer w abonamencie można zabić w miesiąc (jeśli jest na czas nieokreślony) a w subskrypcji jeszcze łatwiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 statystyki pewnie blokują szybkie wygaszanie numeru, wszak operatorzy chwalą się ile to mają klientów, ba czasem klient zmieni zdanie i po czasie zacznie z numeru korzystać, więc po co przyspieszać proces dezaktywacji numeru.
@Ron ja co chciałem wygasić, dawno we FLEX wygasiłem, to co mam zostawiam, bo fajne numery mam 😉