- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak dezaktywować numer na kartę?
Odgrzewam stary temat... Czy coś się przez te parę lat zmieniło w tej kwestii?
Mam numer, który jest wyczyszczony ze środków. Ma jeszcze długą ważność na przychodzące i chcę się go pozbyć. Jest jakaś cywilizowana forma jego wyłączenia czy nadal trzeba się bawić w przenoszenie do obcych? Do nju też nie mogę bo za mało kasy na sms-a...
U fioletowego wystarczy napisać sms-a z prośbą o wyłączenie takiego numeru i nie robią problemu...
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 , wystarczy na czacie (Mój Orange) jutro napisać, że rezygnujesz z usług na tym numerze i poprosić o dezaktywacje.
Jeśli konsultant nie będzie wiedział jak (rzadko się zdarza), to opcja polega na skróceniu połączeń wych i przych. do 1 dnia. Tak wygląda proces rezygnacji 😉
W ten sposób odłączyłem ze 3 numery 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Można numer przenieś do FLEX i nie aktywować subskrypcji, też wygaśnięcie numeru nastąpi 😃
@Ianus72 nie odgrzebuje się tak starych tematów, zakłada się nowe 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 kiedyś dało dię wyłączyć numery jak opisał @Ron. Od dłuższego czasu konsultanci odmawiają, tłumacząc, że już takiej opcji nie ma. Obecnie robię tak jak @IreneuszCD, przenoszę do subskrypcji NJU lub FLEX. Wtedy można wyłączyć numer zaraz po przeniesieniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trzeba pamiętać, aby zabezpieczyć odpowiednią ilość kasy na taką operację. Orange zaczyna obserwować konta, które wielokrotnie wykorzystują prawo do odstąpienia od umowy usług nju komórkowego / Flexa (w ciągu 14 dni ze zwrotem kasy) - przy wielu takich operacjach operator będzie spowalniać cały proces. Radzę bardzo na to uważać - sam się o tym przekonałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czytam wszystko powyżej włącznie z autorem i nasuwa się mi pytanie - W CZYM PROBLEM??? Po co się zastanawiać nad numerem, który idzie fizycznie do "kosza"?... A niech sobie tam wisi w systemach!... To jakiś problem??? 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrKawiory , co jak karta SIM dostanie się w niepowołane ręcę ? 🙄 Dane sa w dalszym ciagu aktywnie zarejestrowane na osobę.
Wypowiedzenie można jak najbardziej przez czat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Karlos1990 nie tyle spowalnia, co blokuje kolejną aktywację przenoszonego numeru. Po dwóch tygodniach numer zostanie aktywowany, ale już wtedy brak możliwości odstąpienia ze zwrotem. Obecnie drugi numer do testów odświeżam raz na pół roku lub w razie potrzeb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ronnapisał(-a)@piotrKawiory , co jak karta SIM dostanie się w niepowołane ręcę ? 🙄 Dane sa w dalszym ciagu aktywnie zarejestrowane na osobę
Przeczytałeś mój wcześniejszy wpis o fizycznym zniszczeniu karty SIM? Chyba nie... Problem znika w takim przypadku... Mylę się? 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrKawiorynapisał(-a)Po co się zastanawiać nad numerem, który idzie fizycznie do "kosza"?... A niech sobie tam wisi w systemach!... To jakiś problem??? 😎
Tak. Dla mnie to problem dlatego o to pytam. To jakiś problem?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »