- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wykupiłem pakiet w Orange free na kartę, nielimitowane rozmowy, smsy i 2,09gb internetu w roamingu... Wszystko pięknie tylko zapłaciłem 25zl za ten pakiet, a mimo tego za wszystko muszę płacić... Jestem w stanie wszystko zrozumieć, w sensie dodatkowe opłaty za roaming, który z resztą miał być darmowy co zapowiadano lata temu... Ale dostaje wiadomość na granicy, że po wykorzystaniu 2gb internetu jaki mam w pakiecie będzie naliczana dodatkowa opłata za wykorzystane megabity... To kiego ujka cały czas mi pobiera pieniądze za korzystanie z internetu skoro mam jeszcze 1700mb w roamingu. Proszę o wyjaśnienie jak dla laika, dla mnie to jawne oszukiwanie i kradzież. Po powrocie do kraju karta ładuje w koszu, na pewno znajdę uczciwszą ofertę.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tym wszystkim chodzi o PROSTĄ zasadę, aby cennik był jeden i CZYTELNY, a teraz tego niestety nie mamy!!! Nie róbmy jakiś tam dopłat groszowych, tylko określmy konkretnie co i za ile w danym okresie dostaniemy!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet za granicą
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/symboliczne-doplaty-roamingu-prepaid-orange-nju-karte/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet za granicą
Od 1 stycznia 2019 r. Klienci Play na Kartę, rozliczani będą za korzystanie z usług w roamingu UE po stawkach tak jak w kraju do innych sieci powiększonych o dopłaty:
- 6 gr za minutę połączenie wychodzącego
- 3 gr za minutę połączenia przychodzącego
- 1 gr za SMS
- 7,32 zł za GB transmisji danych w ramach Limitu GB, potem 23,07 zł za GB
Plus
Dodatkowe opłaty będą wynosić:
0,03 zł za minutę wykonanego połączenia głosowego,
0,03 zł za minutę odebranego połączenia głosowego,
3,73 zł za każdy GB transmisji danych.
TMobile
Opłaty dodatkowe do cen usług telekomunikacyjnych dla wszystkich klientów usług przedpłaconych (pre-paid) będą wynosiły:
0,03694 zł za minutę połączenia wychodzącego,
0,012 zł za minutę połączenia odebranego,
0,012 zł za wysłanie SMS-a,
0,012 zł za wysłanie MMS-a,
14,9076 zł za 1 GB transmisji danych.
Ciężko będzie znaleźć Ci uczciwszą ofertę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet za granicą
Dziękuję bardzo za szybką i rzeczową odpowiedź. Wychodzi na to, że w plusie lepiej, ale nie wiem jak tam wyglądają ceny podobnych pakietów. Suma sumarum zwyczajne złodziejstwo moim zdaniem, bo po co te peany o nielimitowanych darmowych rozmowach i internecie po wykupieniu pakietu skoro później i tak się płaci dodatkowe pieniądze. Zwykle oszustwo i nic więcej, a najbardziej poprzez zakłamane wiadomości o tym, że po wykorzystaniu 2gb internetu będą pobierane dodatkowe opłaty, tak jakby nie pobierali wcześniej. Zwykle naciąganie klientów, znak tych czasów, liczy się tylko kasa...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet za granicą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet za granicą
@JimmyJimmy ty jesteś wkurzony na opłaty poza krajem, ja odwrotnie, usługi w kraju drożeją na prepaid, Operator niestety nie dołoży do interesu i krajowych klientów, obciąży za tych co korzystają z usług za granicą, moim zdaniem najtaniej będzie jak prepaid za granicą kupisz w czasie długiego tam pobytu, u nas możesz korzystać z krajowych prepaid.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tym wszystkim chodzi o PROSTĄ zasadę, aby cennik był jeden i CZYTELNY, a teraz tego niestety nie mamy!!! Nie róbmy jakiś tam dopłat groszowych, tylko określmy konkretnie co i za ile w danym okresie dostaniemy!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet za granicą
Wolałbyś, żeby było jak parę lat temu, gdy za roaming płaciliśmy prostą kwotę, np. 3,70 za minutę i już?
UE wymusiła "rome like at home" i ogłoszono to z wielką pompą. Natomiast wprowadzenie opłat roamingowych "wyrównujących" odbyło się już po cichu, bo czym tu się przed klientem chwalić...