- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, mam pewne pytanie: otóż pod koniec stycznia wylatuje do Hiszpanii na miesiąc i zastanawiam się co w kwestii internetu. Będąc w salonie Orange powiedziano mi że rozmowy i SMSy są w takiej samej cenie jak w Polsce, a internet przyjmuje wartość 1/4 tego ile mam w Polsce. Np: doładowalem konto za 50zl, dostałem 20gb internetu, czyli w UE mogę wykorzystać 5gb i tu pojawia się pytanie: czy musze to najpierw w salonie przenieść czy robi się to wszystko automatycznie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie do końca jest tak, jak powiedzieli w salonie. Ilość GB nie zależy od tego, ile masz w kraju, lecz od ceny pakietu.
Jeśli masz bezpłatny bonus to tak jak @Piotrekk85 napisał, nie zadziała on w UE.
W roamingu działają następujące pakiety:
Powyższe limity obowiązują do 31.12.
Od 1.01 będą wynosić:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet na kartę w ue
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie do końca jest tak, jak powiedzieli w salonie. Ilość GB nie zależy od tego, ile masz w kraju, lecz od ceny pakietu.
Jeśli masz bezpłatny bonus to tak jak @Piotrekk85 napisał, nie zadziała on w UE.
Od 1.01 będą wynosić:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet na kartę w ue
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet na kartę w ue
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet na kartę w ue
Precyzując.
Roaming to usługa, która umożliwia po prostu logowanie się telefonu do nadajników należących do innych operatorów niż Orange Polska (nadajniki zagraniczne i morskie/satelitarne). Musi być zatem włączona, aby móc korzystać z telefonu będąc za granicą 🙂
Bez pakietu internetowego, internet w UE kosztuje 0,10 zł za 1 MB - dlatego warto włączyć pakiet, by znacząco obniżyć te koszty 🙂
Pamiętaj, że w smartfonach, aby korzystać z internetu w Roamingu, należy włączyć także w ustawieniach opcję "Dane w roamingu" lub "Roaming danych".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet na kartę w ue
jeśli któraś z powyższych odpowiedzi była dla Ciebie przydatna, to - śmiało! - oznacz ją :). Szczegóły poniżej:
- jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk
Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet na kartę w ue
@Jareknapisał(-a)Nie do końca jest tak, jak powiedzieli w salonie. Ilość GB nie zależy od tego, ile masz w kraju, lecz od ceny pakietu.
Od 1.01 będą wynosić:
Czy to ważne informacje na dziś?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet na kartę w ue
Nie do końca, bieżące limity zawsze sprawdzisz na https://orange.pl/nakarte 🙂
Poniżej tabelka, ale polecam sprawdzenie też na naszej stronie bezpośrednio, bo zasady mogą się zmieniać 🙂
Opłata za internet bez pakietu: ok. 105 zł za 1 GB
Opłata za internet po wykorzystaniu limitu oraz w przypadku posiadania pakietu dla klientów naruszających FUP: 18,89 zł za 1 GB