Nie można wyświetlić tego widżeta.

Internet LTE działa wolno

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 20
  • 0

Witam. Piszę tutaj bo z infolinii dostaje ciągle te same informacje że wszystko jest ok... Już mi ręce opadają, posiadam w domu 4 numery z Orange, na każdym z dnia na dzień prędkość internetu LTE spadła, działa z prędkością ok 0,5Mb/s, czasem ciut więcej , zazwyczaj jest niżej, zdarza się nawet poniżej 0,1Mb/s. Gdy ręcznie przełączę telefon na 3G internet działa kilkanaście razy szybciej, ping też stabilniejszy. (Wrzucam speed testy). Orange twierdzi że oni nie mają problemu, anteny są ok nic nie jest przeciążone. Próbowałem już restartu ustawień, Orange restratowali mi ustawienia SIM, nic się nie zmienia. Ja już nawet nie wiem gdzie mam to zgłaszać, skoro wszystko ogranicza się do zdalnego sprawdzenia nadajników i tyle. Problem trwa od 18 grudnia. 

Z Orange można kontaktować się tylko telefonicznie, albo przez chat. Nie mam nawet jak przekazać im wyników speedtestu. Czy ktoś mi doradzi co ją jeszcze ewentualnie mogę zrobić? 

IMG_20221227_145145.jpgIMG_20221227_145130.jpg

12 ODPOW. 12

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2108
  • 5928
  • 197

Jeżeli tak się dzieje na wszystkich simach to ewidentnie problem z zasięgiem lub awaria nadajnika. Jaka miejscowość ?

• 5
  • 20
  • 0

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)
Jeżeli tak się dzieje na wszystkich simach to ewidentnie problem z zasięgiem lub awaria nadajnika. Jaka miejscowość ?

Tak dzieje się tak na wszystkich kartach SIM, np. U żony w iPhonie 14 nie mogę wybrać 3G , zostaje tylko 4G i 5G, więc ona ma ciągle wolny internet.

Miejscowość , 83-220 Skórcz. 

Infolinia techniczna upiera się że wszystko jest OK. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14192
  • 58335
  • 705

@Bartf1  zerknij na poziom sygnału odbieranego na apce pomocniczej NetMonster. Będzie wiadomo czy zasieg, czy przeciążenia 

• 5
  • 20
  • 0

@agat13napisał(-a)

@Bartf1  zerknij na poziom sygnału odbieranego na apce pomocniczej NetMonster. Będzie wiadomo czy zasieg, czy przeciążenia 

Wrzucam screeny z 3G i 4G. 

Screenshot_2022-12-27-15-28-41-59_852d9ab5d1afb8981047556cdc8c5f40.jpgScreenshot_2022-12-27-15-29-22-82_852d9ab5d1afb8981047556cdc8c5f40.jpg

• 14192
  • 58335
  • 705

@Bartf1  sygnał masz silny. Albo awaria,  albo pracę związane z 5G/3G, albo przeciążenie nadajnika. Warto podjechać bliżej i zrobić speedtesty  obok masztu. Będzie wiadomo na 100%

Adres masztu masz w aplikacji. Warto też zerknąć  czy w apce nie wykrywa innego sygnału bliżej, co może oznaczać nielegalny wzmacniacz...lub legalny mikroBTS

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 822
  • 3154
  • 25

Orange 3G wyłącza, być może coś robią na nadajniku i dlatego takie problemy.

• 5
  • 20
  • 0

Byłem 30min temu koło nadajnika i to samo jest. 3G działa ok, 4G tragedia.

• 14192
  • 58335
  • 705

@Bartf1  to już masz odpowiedź...reklamuj do skutku. Na czacie zapytaj o załączenie plików screenów z apki. Możesz, złożyć oficjalne pismo do Skierniewic  o sytuacji. To nie zaszkodzi. Warto jednak zweryfikować przed wysłaniem kilka razu stanowisko operatora na infolinii. 

Jeśli jest awaria, szkoda pisać. Jeśli będą  info, że jest ok-Warto...sprawdź u znajomych i sąsiadów dla potwierdzenia

• 5
  • 20
  • 0

Tylko 3G działa ok. Problem jest z LTE/4G, a jak pisałem wcześniej, infolinia techniczna twierdzi że u nich wszystko jest OK. 

Dodatkowo , mam jeszcze jeden numer w T-Mobile - problem identyczny. 

Z kolei plus / Play. Działa prawidłowo. Ogólnie to wiem że więcej mieszkańców ma problemu w moim mieście z Orange. Ale jak tutaj ruszyć temat żeby się zainteresowali - nie wiem...