- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zmianach od 18 marca 2025r.:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/ulatwiamy-i-obnizamy-ceny-w-orange-na-karte/
postanowiłem sprawdzić ilość otrzymanych GB na nowym starterze zakupionym on-line przez stronę internetową Orange:
https://www.orange.pl/view/kup-starter
Po zarejestrowaniu na nowym numerze dostępne są GB w ilości:
Po aktywacji nowego startera przychodzą SMS-y z informacja o aktywacji pakietu 2400 GB na rok, aktywacji NL na 30 dni i promocyjnym odnowieniu pakietu NL w pierwszym i drugiem miesiącu. Od trzeciego miesiąca stawka standardowa.
Następnie aktywacja pakietu 100 GB w apllikacji Mój Orange:
GB po aktywacji za zgody marketingowe, SMS o treści TAK na numer 80290:
GB po aktywacji pakietu NL, SMS o treści START na numer 811:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@OrangeFUNnapisał(-a)A skąd się pojawiło 425dni na wychodzące i dla bonusowych GB? To też tylko dla starterów zakupionych online? Ostatnio aktywowałem starter z żaby to dostałem standard 30dni.
algorytm aktywacji startera online za 5 zł w dniach od 18.03 do20.04.2025 działa następująco:
1. cykliczny NL na 30 dni z 25GB+200GB(z 2400GB)=225GB (to zamiast NL na 5dni z 5GB)
2. cykliczny NL o cenie regularnej 35zł z 0 dni ważności i 200GB (z 2400GB)
po tym mamy:
konto i GB za doładowanie ważne 61 dni
teraz następuje darmowe przedłużenie o 365dni
i mamy
konto i GB za doładowanie ważne 426 dni
Z doładowań po 5 zł i GB związanych z tymi doładowaniami oraz aktywacji 100GB za rejestrację i 400GB za zgody umiejętnie korzystamy, aby jak najwięcej GB za doładowania zużywać podczas zawieszenia NL. Ewentualnie nawet wyłączamy domyślny kredyt na odnowienie usługi NL.
Pierwsze dwa odnowienia NL będą już możliwe przy 10 zł na koncie, bo powinien być przyznany kredyt 5 zł.
PS. 6GB startowe w przegródce GB za doładowania pominąłem w algorytmie działania.
PS2. Można skorzystać z darmowego NL z 7600GB. Jakby udało się aktywować ten NL po 425GB w NL a przed darmowym przedłużeniem, to konto i GB za doładowanie ważne byłyby 456 dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
GB po aktywacji nowego startera on-line Marzec 2025r.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC tak jak masz na screenach. Kupiłem starter za 5 zł, zarejestrowałem i kolejno masz podane, co zrobiłem, aby osiągnąć ilość z ostatniego screena. Dodatkowo po doładowaniach możesz mieć jeszcze więcej, ale ja już nie będę go doładowywał.
Wada tego rozwiązania, że GB z NL zejdą dopiero po wykorzystaniu GB z doładowań. Zaleta, że GB z doładowań mają długi czas ważności, wiec jak komuś nie zależy na NL, to ma ponad 500 GB ważne rok i dwa miesiące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgodę można wysłać dopiero po wykorzystaniu tych GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 można tak zrobić. W tym przypadku chodziło o zaprezentowanie możliwości uzyskania jak największej ilości GB. Inaczej długo by to trwało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kilka dni tego przenosiłem numer od konkurencji.
Dostałem 6GB na dzień dobry a następnie po aktywacji promocji (przez sms na 811) 725 GB i NL na miesiąc.
Do włączenia czeka jeszcze 100GB za apkę i 1000GB za przeniesienie numeru. Czyli porównywalnie choć z korzystniejszym czasem ważności GB i samego konta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
GB po aktywacji nowego startera Marzec 2025r.
No i to jest okuratny wpis hehe 🍺
więc "dziękuję panu za garść tych cennych informacji..." głosem Ferdka Kiepskiego 😄
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange celowo sypie tymi gigsami. Przy starterze online lepiej jest aktywować najpierw no limity darmowe a dopiero potem 100gb za MO i 400gb za zgody. Ja osobiście nie korzystam z tych no limitów ponieważ tych gb ciężko mi zużyć wlasnie z powodu tego że mam dużo nabitego BIZD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912 przy następnym starterze tak skorzystam, bo ma długie czasy ważności GB z doładowań. Ten tylko aktywowany wszystko full, aby pokazać w krótkim czasie co można zyskać na nowym starterze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A skąd się pojawiło 425dni na wychodzące i dla bonusowych GB? To też tylko dla starterów zakupionych online? Ostatnio aktywowałem starter z żaby to dostałem standard 30dni.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »