- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy karta SIM obsługuje LTE?
Tak mówią konsultanci BOK. Ja kilka kart SIM osobiście wymieniłem w salonach z powodu braku LTE i wież mi, bądź nie, w jednym za darmo, w innym, szczególnie obsługiwanym przez LUXX pobrali opłatę. Trzeba też mocno zwracać uwagę, jaki powód wymiany będzie wpisany przy wymianie. Jeżeli uznają jako uszkodzoną, to wymiana będzie darmowa. Tego trzeba bardzo pilnować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)Tak mówią konsultanci BOK. Ja kilka kart SIM osobiście wymieniłem w salonach z powodu braku LTE i wież mi, bądź nie, w jednym za darmo, w innym, szczególnie obsługiwanym przez LUXX pobrali opłatę. Trzeba też mocno zwracać uwagę, jaki powód wymiany będzie wpisany przy wymianie. Jeżeli uznają jako uszkodzoną, to wymiana będzie darmowa. Tego trzeba bardzo pilnować.
A więc ja Ci powiem @ketrasaArtur
Dnia 11.03. roku 2019 otrzymałam SMS o treści :
Witamy
W przypadku gdy Twoja karta SIM nie obsługuje pasma LTE możesz ją wymienić bezpłatnie w salonie Orange.
Jak nie wierzysz to skontaktuj się jutro z Konsultantem na czacie, i spytaj 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja karty SIM wymieniałem dużo wcześniej. Jak tylko pojawił się LTE w Orange.
Salony różnie do tego podchodziły. Ostatnio wymieniałem chyba na początku tego toku, ale nie pamiętam daty. Pobrali mi w tedy kasę z konta. Pamiętam, że to był salon Orange prowadzony przez LUXX.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewka Znalazłem Twój post w innym temacie związany z wymianą karty SIM: https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/Wymiana-karty-sim/m-p/131752#M11963
Nie testowałem tego, aby poprosić konsultanta BOK o wysłanie SMS-a dotyczącego wymiany karty SIM jeżeli nie obsługuje LTE.
To może być myśl, trzeba przetestować takie rozwiązanie.
Może w tedy każdy salon uwzględni bezpłatną wymianę karty SIM.
Ważne, aby do salonu przyjść ze starą kartą SIM i najlepiej niech to zrobi osoba, na którą jest zarejestrowana.
I jeszcze w inny miejscu znalezione i potwierdzone przez pracownika Orange: https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/Wymiana-karty-sim-na-now%C4%85-z-lte/m-p/125016#M11349
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur , jest, jak mówi @wscieklaewka . Potwierdzam też swoją wymianę za darmo, gdy nawet takowego smsa nie otrzymałem. Spojrzałem przedtem na swoje konto MO i Akcje. Poszedłem do salonu i pracownik sam mi włożył nową simkę do telefonu.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »