- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokowanie numeru prywatnego
@RadiusOwned przecież standardowa aplikacja z Gogle Play (Telefon) ma opcję blokowania spamu i numerów z listy kontaktów, po co dodatkowa aplikacja...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim co racja, to racja całkiem o tym zapomniałem wspomnieć (może to ze względu że mam zainstalowaną "ośmiorniczkę" przyszła mi jako pierwsza na myśl 🤔).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RadiusOwned wprawdzie pisałeś o tym w pierwszym poście ale dla porządku wrzucę to tutaj. W orange istnieje możliwość zablokowania połączeń anonimowych.
https://www.orange.pl/omnibook/blokada-polaczen-anonimowych-acr
na koncie w mój orange, wybieramy pakiety i usługi, a następnie Kontrola wydatków i tam szukamy blokady:
W aplikacji klikamy usługi, kontrola wydatków i blokada połączeń z numerów zastrzeżonych.
Jeśli nie działa jak powinna, złóż reklamację.
Update 18/05: aktywowalem te usługę na swoim koncie przez www. Nie otrzymałem żadnego SMS-a z potwierdzeniem jej uruchomienia, ale po 15 minutach była aktywna (sprawdziłem w aplikacji). Działa jak należy - dzwoniący słyszy komunikat ze abonent ma blokadę połączeń zastrzezonych (sprawdzone z różnych sieci).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@spiro wszystko ładnie i pięknie lecz usługa ta dotyczy numerów zastrzeżonych, a z tego co zrozumiałem z wpisów kolegi @RadiusOwned to chciał zablokować konkretny numer/numery prywatne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć telefonów numer zastrzeżony wyświetla pod nazwą prywatny lub nieznany. Poza tym @RadiusOwned wyraźnie wspomniał o BPA co rozwija się do blokowanie połączeń anonimowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wszystko prawda że pisał o usłudze BPA, ale też wspomniał o blokowaniu konkretnego numeru prywatnego, a ja to rozumiem w ten sposób że konkretny numer to taki który się wyświetla z "cyferkami" a nie "zastrzeżony".
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »