Blokada numeru telefonu przez Orange mimo potwierdzenia danych

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3572
  • 9121
  • 160

@Windowv2 weryfikacja danych nie przechodzi. Dowodu osobistego. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 866
  • 3199
  • 9

@Ronnapisał(-a)

@Windowv2 weryfikacja danych nie przechodzi. Dowodu osobistego. 

To tylko działa w przypadku wzięcia jakiegoś zobowiązania finansowego albo wymiany karty Sim. Ostatnio miałem 2x przenosiny na zastrzeżonym PESELu i to przeszło normalnie.

Po za tym masz w mObywatelu Logi, w którym sprawdzisz kto ci ten PESEL sprawdzał do rzeczy w których zastrzeżenie działa oraz czy miałeś wówczas zastrzeżony PESEL.

• 3572
  • 9121
  • 160

@Windowv2 mi nie przeszło przy MNP i normalnie nie powinno. Każda sieć rejestruje dane przy MNP, przy zablokowanym Pesel nie może przejść. 

Widać logi, ale to nie znaczy potwierdzenia. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 866
  • 3199
  • 9

@Ron A to zależy do jakiej oferty chciałeś migrować bo przy prepaidzie powinno przejść przy zastrzeżonym, no chyba że przenosiłeś do sieci na C albo na F to on systemowo postpaid.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 43
  • 0

@Ron @KC_KARLOS @j131 @Glut  Właśnie otrzymałem SMS z informacją: "Twoja karta jest znowu aktywna". Zobaczymy czy to już na stałe. Pozostaje mi doładować konto bo w międzyczasie ubiegł termin jego ważności.

Reasumując: numer zablokowany od 23 lutego do 9 marca, 3 wizyty w salonie orange celem weryfikacji danych, 3 reklamacje (2 odrzucone jedna czeka na rozpatrzenie). Obyło się bez kolejnej wizyty i bez odblokowania peselu. Dziękuję wszystkim za pomoc. - Gdyby z powrotem zablokowali powiadomię.

*******************************************************************************************************************************

Niestety to nie koniec walki - okazało się, że co prawda środki na koncie można przywrócić doładowując go (z małą stratą 10%) ale GB za doładowanie jakie były na zablokowanym numerze wczoraj przepadły - info na czacie. Cóż  - wysłałem następną reklamację. Czas chyba wysiadać z Orange - to już deadline.

• 3572
  • 9121
  • 160

@garmland ja sie ciesze, że numeru nie straciłeś i odblokowali 🙂 oby tak już zostało.

Dzieki za info. Nie znięchęcaj się, bo ofertę mają jesną z lepszych. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 178
  • 506
  • 0

Spokojnie, i GB przywrócą jak im powiesz że sie wyzerowały, kwestia czasu, nie ma co sie poddawać bo u innych opów wcale lepiej nie będzie... 

• 12
  • 43
  • 0

@ŁebDoInteresów @Ron @Glut @KC_KARLOS @j131  Wyobraźcie sobie, że dziś (16dni od złożenia reklamacji) zadzwonił do mnie "Konsultant" z Orange z informacją, że blokada numeru przez 2 tygodnie była zgodna z prawem, a to że trzykrotnie weryfikowano mnie w salonach Orange to jest mój problem, bo pracownicy w salonach mimo że oglądali mnie i mój dowód osobisty nie przesłali potwierdzenia danych do Orange. Pani konsultant nie widzi winy po stronie Operatora. Co prawda numer jest odblokowany ale ani utracone dane, ani jakiekolwiek zadośćuczynienie za niekompetencje pracowników Orange nie zostało przyznane. Cóż "nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi" 

• 3572
  • 9121
  • 160

@garmland dzieki za info.

Czyli pracownicy salonu jak zwykle nic nie przekazali dalej. 

Fajnie, że odblokowali czyli częściowo reklamacja uznana. 

• 12
  • 43
  • 0

@Ron Niestety dawno już minęły czasy (ja je jeszcze pamiętam) kiedy dzwoniąc do BOK można było coś załatwić. Jeśli nawet był jakiś mało kompetentny konsultant to przełączył do innego działu gdzie można było porozmawiać z kimś kompetentnym. Swego czasu (oj dawno) przełączono mnie do specjalisty od będącego wtedy nowością internetu komórkowego, który poza standardową pomocą krok po kroku pomógł mi w czyszczeniu rejestrów w komputerze. Teraz pozostaje rozmowa z botem vel Maxem ew. konsultantem, który sam nie wie gdzie i po co pracuje. Cóż pozostaje przełączyć się na samodzielne ogarnianie problemów i wykorzystywanie luk w systemach opów.  cyt." Pogański kraj, pogańskie obyczaje"