Jak najwięcej danych ue - kombinacja pakietów

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 88
  • 288
  • 0

W orange na kartę, potrzebuję jak najwięcej danych na roaming ue. Czy kupując pakiet elastyczny cykliczny, i potem jednorazowy i no-limit, wszystko się sumuje.

Nie da się z tego co wiem, kupić dwóch pakietów jednorazowych internetu. 

10,66 z pakietu no-limit za 31zł + pakiet cykliczny za 10zł : 3,44 GB + jednorazowy za 7zł: 2,41 GB. Wszystko się skumuluję?  A co w przypadku jak braknie neta, można dokupić za granicą pakiet dodatkowy internetu?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21991
  • 65031
  • 873

@andhis możesz również wielokrotnie aktywować pakiet za 31 zł. GB w UE jak i krajowe zsumują się. Teraz w marcu wyjeżdżam i zakupiłem trzy razy pod rząd pakiet za 31 zł (doładowałem konto za 93 zł). Jak masz stan konta zapewniający opłatę zna kolejny pakiet za 31 zł, to możesz również za granicą aktywować w aplikacji Mój Orange. Po kilku minutach pakiet zostanie aktywowany i na konto zostaną przyznane GB. Tylko jak już się internet skończy, to pamiętaj, że GB UE nie mają lejka. Opłata za transmisję danych w roamingu zostanie opłacona z konta głównego. Lepiej wiec kontrolować ilość GB w UE. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

@andhis  tak, zsumuje się. Zawsze możesz dokupić internet. W aplikacji MO: "Pakiety i usługi"-"Roaming"

IMG_20260302_122551.jpg

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21991
  • 65031
  • 873

@andhis możesz również wielokrotnie aktywować pakiet za 31 zł. GB w UE jak i krajowe zsumują się. Teraz w marcu wyjeżdżam i zakupiłem trzy razy pod rząd pakiet za 31 zł (doładowałem konto za 93 zł). Jak masz stan konta zapewniający opłatę zna kolejny pakiet za 31 zł, to możesz również za granicą aktywować w aplikacji Mój Orange. Po kilku minutach pakiet zostanie aktywowany i na konto zostaną przyznane GB. Tylko jak już się internet skończy, to pamiętaj, że GB UE nie mają lejka. Opłata za transmisję danych w roamingu zostanie opłacona z konta głównego. Lepiej wiec kontrolować ilość GB w UE. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

@andhis
Tylko pamiętaj o FUP...

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2315
  • 8544
  • 94

@andhis  jak jeszcze nie korzystałeś to kup do 9.03.2026 NL na próbę cykliczny i jednorazowy.

Jest zapowiedz likwidacji od 10.03.2026: usługi promocyjnej „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 15 GB na próbę”  

jednorazowy SMS START na 815 koszt 15 zł

cykliczny SMS CYKL na 816 koszt 15 zł

w dowolych NL obowiązuje pełna kumulacja GB i czasu.

Przed samym wyjazdem jak jeszcze nie korzystałeś, to można aktywować EPI na próbę:

Regulamin usługi promocyjnej „Elastyczny Pakiet Internetowy 30GB na próbę” 

Dla bezpieczeństwa ale już poza granicą można zastanowić się nad cyklicznym EPI za 5 zł z 1 GB na 30 dni.

EPI cykliczny odnawia się w dwóch przypadkach: gdy skończy się 1 GB lub w ostatnim dniu ważności.

Tylko nie aktywujemy jednorazowego EPI przy cyklicznym EPI, tu są jakieś wykluczenia regulaminowe.

Istotna jest kolejność schodzenia GB z poszczególnych sald, szczególnie poza krajem, trzeba dobrze zastanowić się.