5 numerów w Orange - czy stały się nieprzydatne?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 11
  • 0

Dzień dobry wszystkim, do niedawna w naszej rodzinie mieliśmy taki system dzwonienia na zewnątrz, że gdy komuś się nazbierało spraw, to ktoś włączał bez limitu na 1 dzień i robił, co musiał robić. Pomijam trochę fakt, że do SMS nie używamy Orange już od dawna, bo to prawie złotówka za jeden SMS i "świat" to jakby przemilczał? To jest Orange Free na kartę od kilku lat każdy. Teraz mam poczucie, że te wszystkie numery są nieprzydatne. Do niedawna byliśmy w stanie zejść do kosztów około 40-50 zł ROCZNIE za numer! Co teraz z tym zrobić?

14 ODPOW. 14

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4293
  • 21159
  • 102

W sumie jest kilka opcji: 

1. Na infolinii można zgłosić dezaktywację numeru. 

2. Można nic nie robić i po prostu poczekać aż numery zgasną.

3. Można przenieść nr do Orange Flex i tam zrezygnować  subskrypcji a numer stanie się nieaktywny. 

4. Można wysłać prośbę o rezygnację z numeru na [email protected]

• 4
  • 11
  • 0

Czyli generalnie rezygnacja, bo tak zostało namieszane w cennikach/pakietach/opcjach i tyle zostało powyłączane, że idea prepaid przestała mieć sens? Świat się zmienił i operatorzy sprytnie zamienili prepaid na model subskrypcji 😞

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 198
  • 1958
  • 2

Ze swej strony polecam zajrzeć do tego poradnika, ewentualnie do mojego wątku.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9865
  • 41320
  • 339

@rbtm 

Nie rozumiem. Co chcesz osiągnąć? Z twojego posta wynikało, że chcesz się pozbyć numerów więc taką radę dostałeś. Na co zaczynasz narzekać na taryfy... Jeśli nie chcesz się numerów pozbywać, tylko szukasz optymalizacji to poczytaj najpierw w sekcji kartowej: optymalizacja nadal jest bardzo możliwa i koszt roczny utrzymania numeru nie musi być wiele wyższy niż dotychczas.

Uważam że oferta kartowa Orange jest nadal atrakcyjna, nie zgadzam się z Twoją oceną sytuacji. Choć osobiście nie korzystam, więc może się nie znam. Ale ci co się znają sobie chwalą.

• 4293
  • 21159
  • 102

@rbtm Subskrypcji albo pakietów. Możesz po prostu nie doładowywać kart i tyle. Możesz też włączyć rok ważności konta, chyba za 39zł na rok. To sprawi, że numery będą aktywne ale nie trzeba ich doładowywać. 

https://cyberacademy.com.pl/konto-wazne-rok-i-odnawianie-pakietow-w-orange/

• 4
  • 11
  • 0

Nie rozumiem gdzie nie zostałem zrozumiany? 🙂 Chodzi mi o to, że dziś muszę zadzwonić na 5 różnych numerów i nie mogę wydać 1 zł jak jeszcze do wczoraj, tylko muszę wykupić pakiet na 7 dni za 10 zł! To jest 10 krotny wzrost kosztów za używanie telefonu! Przecież to dramat!

• 4293
  • 21159
  • 102

Na początku napisałeś tak; "Teraz mam poczucie, że te wszystkie numery są nieprzydatne", więc zasugerowałeś, że chcesz się pozbyć numerów. Teraz wychodzi na to, że jednak numery chcesz zachować, ale nie chcesz wykupić żadnego pakietu. Z tym, że my na forum nie mamy wpływu na ceny usług... 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3334
  • 18068
  • 88

@rbtmnapisał(-a)

Nie rozumiem gdzie nie zostałem zrozumiany? 🙂 Chodzi mi o to, że dziś muszę zadzwonić na 5 różnych numerów i nie mogę wydać 1 zł jak jeszcze do wczoraj, tylko muszę wykupić pakiet na 7 dni za 10 zł! To jest 10 krotny wzrost kosztów za używanie telefonu! Przecież to dramat!

Przecież jest opcja teraz, aktywacji NL za nawet 1 zł, chyba że na koncie masz więcej zł, przykładowo włączasz NL za 93 zł a masz na koncie 3 zł, to usługa będzie na 3 dni.

1000001394.jpg

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3170
  • 15383
  • 141

@rbtm Jak masz GB na koncie, choćby za doładowania, to możesz korzystać między swoimi numerami z komunikatorów do prowadzenia rozmów i wysyłania wiadomości.