- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
Witam,
Posiadam ruter huawei b315 od orange wraz z usługą Internet Domowy 4g.
Chciałem skonfigurować statyczny zewnętrzny adres IP przez vpn.
Po wykupieniu usługi i skonfigurowaniu zgodnie z instrukcjami (utworzenie profilu) nie mogę ponownie połączyć się z internetem.
Z góry dziękuję za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
Spróbuj zresetować router do ustawień fabrycznych (zazwyczaj trzeba przytrzymać mały przycisk RESET przez około 5-10 sekund) i powtórz procedurę. Jeśli to nie pomoże to może koledzy coś doradzą. @ketrasaArtur
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
Reset do fabrycznych niestety nie pomógł. Efekt jest taki sam jak poprzednio
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
Mam nadzieję, że zaraz zjawią się @ketrasaArtur @Piotrekk85 . Ewentualnie popatrzyłbym jeszcze w ustawienia zaawansowanych, na stronie administracyjnej routera czy wszytko jest ok, oraz na stronie głównej czy występuję łączność z siecią docelową. Myślę jeszcze nad profilem. Wejdź w ustawienia sieciowe (znajdują się na pasku głownym strony administracyjnej rutera). Kliknij w nie a następnie przejdź do sieć komórkowa -> połączenie internetowe i sprawdź czy masz włączony automatyczny wybór sieci i czy w profilach jest profil orange i czy jest ustawiony jako domyślny. Jeśli nie dodaj go za pomocą plusa w prawym rogu ramki. Potem wyłącz router na około 2-3 min i podaj rezultaty. Jeśli to nie pomoże to się poddaję. ⚡
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
Auto-select network mam odznaczone.
Orange profil jest teraz jako defautowy.
Kiedy sprawdzałem VPN to ustawiałem tamten jako defaultowy - ale wróciłem do poprzednich ustawień, bo nie działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
Kurczę, chyba nic nie poradzę. Ostatecznością jest infolinia do Orange ale nie wiem czy chce ci się tam męczyć. Zaczekaj jeszcze chwilę może przywędrują specjaliści.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
No nic, poczekam - może ktoś jeszcze coś podpowie.
Tak czy siak dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
@Mistrz_Szarlej korzystałeś z tego Poradnika Orange VPN?
Przed konfiguracją VPN > bezwarunkowo przerwij połączenie z Internetem LTE. Po zapisaniu profilu i konfiguracji > restart modemu LTE.
Jeśli tak to ustawiłeś to Orange VPN musi działać, jak nie to sprawdż w Mój Orange czy jest na 100% aktywna, lub poprzez czat ty telefon wyjaśń swój problem z konsultantem Orange.
Inna konfiguracja też do sprawdzenia:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
konfiguracja static VPN
Tak to wygląda u mnie:
W poradniku była informacja żeby użytkownika i hasło zostawić puste - nie wiem dlaczego po utworzeniu profilu hasło pojawia się samo w formie już wykropkowanej.
Zakładam, że sama nazwa profilu to rzecz kosmetyczna. Natomaist przed utworzeniem profilu rozłączałem się od sieci a po resetowałem ruter.
Wciąz bez zmian.
- « Poprzedni
- Następny »