Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

funbox3 nie nadaje ip.....

ROZWIĄZANE
Highlighted
andrzejnmm
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

po kablu 

BORAX
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

@andrzejnmm W panelu administracyjnym -> zaawansowane -> DHCP

Spróbuj ustawić zakres od 192.168.1.100 do 192.168.1.150

Jeżeli to nie pomoże, przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga, to usuń ten repeater wifi i zrestartuj modem. Być może on wprowadza jakieś zamieszanie.

Jeżeli po usunięciu repeatera też się to dzieje, to wymiana sprzętu na nowy.

andrzejnmm

przepraszam wpisałem ze mam fb3, błąd w pisaniu, mam funboxa2 aczkolwiek dużo to chyba nie zmieni Emotikon: Szczęśliwy sorki....magia świąt Emotikon: Szczęśliwy. Miesiąc temu wymieniłem już liveboxa2 na fb2. Livebox wieszał się i codziennie trzeba było reset robić ale na początku śmigał OK, po 2 latach zaczął głupieć.

Zakres DHCP mam ustawiony z automatu taki jak napisałeś.

Nie jestem zagłębiony dość mocno w temacie routerów Emotikon: Szczęśliwy, podejrzewam że router routerowi nie równy. Jeśli do fb2 mam podłączony dekoder tv (też od orange) to kupując nowy router-innej firmy muszę wziąć pod uwagę żeby miał możliwość podłączenia dekodera czy każdy router ma tą możliwość?

BORAX
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
Solution

Wiadomość zawiera hiperłącze

@andrzejnmm do uruchomienia TV trzeba mieć wiedzę jak to uruchomić, no i nie każdy sprzęt to dźwignie. Ja bym reklamował sprzęt. Niestety nie mam usługi TV u siebie i nie mogę sprawdzić czy na TP-Linku ruszy. 

Na pewno wszystko działa na Ubiquiti Edgerouter Lite(Post). Jest to dość zaawansowany router.

Przeczytaj cały ten wątek na trzepaku. Może wyciągniesz coś dla siebie.

andrzejnmm

dziękuję wszystkim za okazaną chęć pomocy. Pochylę się nad tematem wymiany routera, ale to już w nowym roku Emotikon: Szczęśliwy

Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@andrzejnmm na Twoim miejscu wziąłbym pod rozwagę podpowiedź żeby wyłączyć ten repeater z Lidla... Jeśli smartfony czy laptop łączą się z jego udziałem...
andrzejnmm

Po wyłączeniu wzmacniacza problem pozostaje.

Liczyłem że ktoś z forum miał podobny problem i znalazł rozwiązanie którym mógłby się podzielić. Poczekam do końca umowy na tv(kiedyś orange dało dekoder wraz z nc+ za free) i kupię router innej firmy o większym zasięgu.