- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zte mc889. Problem z prędkością internetu po aktualizacji
@arthur napisał(-a)
Dlatego ja bym nie wyłączał żadnych pasm LTE i zostawił wszystkie działające. Coś można ewentualnie "poruszać" modemem skoro skacze między różnymi PCI
Skacze pomiędzy PCI, bo te pasma mają duże interferencje z innego nadajnika. Przed aktualizacją tego nie było. Mam screeny z kilku miesięcy gdzie zawsze PCI były z nadajnika w który celuję. Zmiany zaczęły się od aktualizacji.
Mam kilkadziesiąt screenów parametrów z okresu 2 miesięcy. Zawsze były ten sam zestaw nadajników z masztu w który celuję i zawsze był state 2 na każdym pasmie. Inne pci pojawiły się dopiero po aktualizacji.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdybyś za pierwszym razem miał tak dobre osiągi jak teraz, to pewnie byś się z nich cieszył.
Czy chociaż sprawdziłeś azymuty i jesteś pewny, że rzeczywiście modem jest optymalnie "wycelowany"?
Model Pro ma lepszy procesor i przy współpracy z 5G teoretycznie powinien lepiej w tym wyścigu na downloady wypaść - warto sprawdzić jeśli z obecnego jesteś niezadowolony tylko, że cena x2. Ze 2 tygodnie temu był w outlecie Orange za niecałe 800 zł, ale oczywiście ktoś z tej znakomitej okazji już skorzystał.
W ogólnym rozrachunku to co uzyskamy i tak zależy od tego co tam operator na nadajniku zarządzi i jakie jest obciążenie. To tylko internet mobilny z jego wadami i zaletami
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja cię rozumiem. Jednak różnica pomiędzy 770 a 480 jest znacząca. A najbardziej chodzi o jitter. Przy zmieniających parametrach ciężko o przewidywalność pingu. A w tym jak używam neta każda milisekunda robi znaczenie. W każdym razie na razie będę próbował taki sam router tylko ze starym softem. A potem pewnie sprzedam ten zaktualizowany i dołożę do czegoś innego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mariano1napisał(-a)Ja cię rozumiem. Jednak różnica pomiędzy 770 a 480 jest znacząca. A najbardziej chodzi o jitter. Przy zmieniających parametrach ciężko o przewidywalność pingu. A w tym jak używam neta każda milisekunda robi znaczenie. W każdym razie na razie będę próbował taki sam router tylko ze starym softem. A potem pewnie sprzedam ten zaktualizowany i dołożę do czegoś innego.
Również rozumiem Twoje rozczarowanie, bo było 2x szybciej, a nagle zrobiło się wolniej. Co do pingu na internecie mobilnym, to także znam ten ból jako były wieloletni gracz w fifa ultimate team - ale z tymi wiatrakami to nie wygrałem 😉 i specjalnej różnicy nie zrobiło mi to, że po przejściu po latach z wolnego internetu LTE na 5G speedtest pokazywał DL950 Mb/s i 11-13 pingu
Gdybyś kupił ten modem ze starym oprogramowaniem, zrobił test obu naraz i rzeczywiście okazałoby się, że zawiniła aktualizacja, to ciekawy byłby nowy temat w tej sprawie, koniecznie ze screenami wszystkiego
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »