Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zmienne prędkości na ZTE MC888

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 34
  • 0

@atlas_cudow @Zeusek w wolnym czasie pobawie się z przeinstalowaniem sterowników i zmianą zasilacza. Z zasilaczem może być problem bo chyba żadnego z takim wyjściem nie posiadam ale zobaczymy.

@Samotnick co do odpięcia/podpięcia wtyczki od kompa to na 99% bezskutecznie próbowałem. Już testowałem tyle różnych kombinacji, że trochę ciężko to spamiętać.

Jeśli chodzi o dokupienie nowej karty sieciowej to też o tym myślałem. Nawet ze względu na to, żeby dobrać coś z WiFi6, co miałoby potencjał na przekroczenie bariery 1Gb/s (nie wiem czy to możliwe od strony dostawcy ale router mam prawie przy samym komputerze). Póki sam w sobie internet działa i jego jedynym problemem jest nocny spadek prędkości, to szczerze mówiąc troche szkoda mi wydawać kolejne 100zł (albo i lepiej) żeby zaspokoić swoją ciekawość. W przyszłości się zobaczy. Może do tego czasu padnie decyzja wymiany całego laptopa...

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2279
  • 10915
  • 91

@mikolajgol Ostatni test jaki mogę zaproponować to odsunięcie routera od komputera. Na pewno nie bawiłbym się w podmianę zasilacza do routera.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 34
  • 0

@Samotnick problem polega na tym, że miejsce na szafce w odległości ok. 1m od laptopa, routerowi spodobało się najbardziej. RSRP jest w okolicach -90dBm (+/- 2dBm). Wszelkie inne lokalizacje (nawet przesunięcie go o 2cm, powoduje spadki do -95 i więcej. Zakładam, że nawet przy podłączeniu kablem, mimo wszystko lepiej sugerować się siłą sygnału.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2279
  • 10915
  • 91

@mikolajgol Odsunąć dla testu komputer. Bez problemu zdobędziesz dłuższy przewód ethernetowy.