- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy po wyłączeniu WiFi w FB10 jest jakiś magiczny sposób na jego włączenie?
Użycie przełączników w interfejsie (w różnych kolejnościach), na obudowie, zmiana nazw sieci, zmiana haseł oraz reset do ustawień fabrycznych nie pomaga.
Czy WiFi w FB10 jest jednorazowe? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash Ja bym na początek, zamiast resetowania, odłączył od zasilania na dłuższą chwilę, łącznie z zasilaczem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FB10 - problem z uruchomieniem WiFi po jego wyłączeniu
Zobacz w trybie incognito przeglądarki lub w innej przeglądarce.
Czy w konsoli przeglądarki (F12) nie masz błędów rzucanych przez JavaScript?
Jeszcze spróbuj ewentualnie przez Mój FunBox – Aplikacje w Google Play / Aplikacja Mój Funbox w App Store
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Incognito nie pomaga 😞
Mój Funbox nie podłączy się do FB10 bo nie ma WiFi po którym mógłby się podłączyć. Co ciekawe, podłączony telefon po kablu pozwala wejść na stronę logowania FB w przeglądarce, ale aplikacja na tym samym telefonie już FB10 nie widzi...
W konsoli błędów ci dostatek. Przy próbie włączenia WiFi w odpowiedzi przychodzą same nulle.
EDIT: próbowałem też włączyć WiFi przez orange.pl w zakładce zarządzania WiFi, ale pomimo tego, że pokazuje sukces, fizycznie radio nie wstaje 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proponuję abyś zadzwonił na infolinię i żeby zdalnie włączyli WiFi (chociaż bardzo możliwe że im też się nie uda skoro Tobie zdalnie ze strony Orange nie powiodła się ta operacja) lub przejdź na stronie Funboxa 10 do strony "Wsparcie", wybierz kafelek "Ustawienia fabryczne", naciśnij przycisk "Reset".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocashnapisał(-a)
...
EDIT: próbowałem też włączyć WiFi przez orange.pl w zakładce zarządzania WiFi, ale pomimo tego, że pokazuje sukces, fizycznie radio nie wstaje 😕
To Ci nie pomoże, ale zauważyłem tę dziwną(!) nie-funkcjonalność nieszczęsnej apki MO niedawno i sprawdziłem jej "działanie" w kontekście FB3. Potwierdzam to, co zauważyłeś w FB10: aplikacji się wydaje że włączyła WiFi, ale (na szczęście) nie udaje jej się to. Sugeruje to że mamy tu dodatkowy bubel ze strony apki MO, niekoniecznie związany z opisywanym problemem. Oczywiście w ogóle włączanie i wyłączanie WiFi w FB3 działa poza tym normalnie, zarówno z przycisków jak i z panelu. Wobec tych zakusów operatora na zdalne zarządzanie moim WiFi rozważam wstawienie FB3 do klatki Faradaya.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash zerknij na parametry liniowe światłowodu w menu FB jeśli się tam dostaniesz..może z tego poziomu coś ustawisz?
Może sam FB głupieje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash Ja bym na początek, zamiast resetowania, odłączył od zasilania na dłuższą chwilę, łącznie z zasilaczem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za podpowiedź, nie wiem o co chodzi, ale odłączenie na 5 minut nie pomogło, podczas gdy odłączenie na 30 minut już pomogło - teraz mogę włączać i wyłączać WiFi guzikiem i przyciskiem w interfejsie webowym.