Zmiany w oprogramowaniu Funbox 10.7

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9944
  • 41808
  • 342

Zmiany w oprogramowaniu FunBox 10.7

@JinXnapisał(-a)

Czy jest szansa, aby w FB 10, i innych oczywiście, można było przyciemniać pomarańczową diodę?

Wali strasznie po oczach i fajnie by było, aby w sofcie można było wprowadzić taka funkcjonalność.

Ponoć to nic trudnego, w śp. UPC w modemie po latach zaimplementowano taka opcję.

Można było regulować od 0 do 100 jasność w "wazonie", czyli modemie Giga Connect Box UPC. 

UPC dało radę, to Orange chyba też powinno? Czy to jednak zbyt trudne? 😎

Zgłoś pomysł. Poprę.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 117
  • 462
  • 2

@j131napisał(-a)
Zgłoś pomysł. Poprę.

Dzięki za podpowiedź. 

Zgłoszono 🙂

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 5
  • 0

Ja to bym chciał, żeby wreście naprawili problem z WiFi 6 GHz, które raz jest raz go nie ma, co do swojego wcześniejszego postu to ja już zgłupiałem, jak zrobić, żeby to działało cały czas, a nie jak mu się podoba, nie raz to ja się rozłącze z tym 6 GHz i nagle mi sieć znika, drugim razem siedzi non stop. Głowa mnie boli hahaha

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Od jakiegoś czasu mam problem z podłaczeniem telefonu Motorola Edge 40 PRO z siecią 6 GHz. Telefon normalnie widzi inne sieci 6 GHz i prawidłowo się z nimi łączy. Dodatkowo zaobserwowałem trudności z wykrywaniem pasma 6 GHz na innych urządzeniach (czasami znika na jakiś czas). Mam wrażanie, że sytuacja występuje od czasu aktualizacji oprogramowania. Obecnie mam wersję: 

1.6
Wersja firmware
SGF10-pl-02.02.03.09
1.7
Wersja oprogramowania Orange
g6+-f-sip-pl-gen_2024.04_v1.0.16

Konfiguracja maksymalnie uproszczona, która również nie działa:

zakupy_0-1787379989135.png

Reset do ustawień fabrycznych nic nie daje. Nawet na domyślnej konfiguracji Funbox 10, telefon nie widzi ramek rozgłoszeniowych sieci 6 GHz. Czy występują u Was podobne problemy?

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4400
  • 22049
  • 104

Motki tak mają... Trzeba się przyzwyczaić... To że tak powiem ich cecha a nie wada 🙂 

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Dziękuję za radę dotyczącą konieczności przyzwyczajenia się, ale nie skorzystam. Szybciej wyrzucę z domu Funboxa 10 i zastąpię go urządzeniem, z którym Motorola współpracuje prawidłowo - czyli, z mojego doświadczenia, praktycznie każdym innym. Najlepszym rozwiązaniem byłoby jednak przywrócenie pełnej kompatybilności Funboxa 10 z Motorolą. 

Przy okazji dopytam: czy wykonywał(a) Pan/Pani konkretne testy współpracy Motoroli z Funboxem 10 w paśmie Wi‑Fi 6 GHz, czy jest to tylko lakoniczna opinia dotycząca telefonów Motorola?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2678
  • 10471
  • 38

@zakupynapisał(-a)

Dziękuję za radę dotyczącą konieczności przyzwyczajenia się, ale nie skorzystam. Szybciej wyrzucę z domu Funboxa 10 i zastąpię go urządzeniem, z którym Motorola współpracuje prawidłowo - czyli, z mojego doświadczenia, praktycznie każdym innym. 

nie musisz go wyrzucać całego precz, bo prawdopodobnie całkowicie bez niego się nie obędziesz. Wyłącz tylko wifi i zastąp własnym sprzętem. Z racji Twojego doświadczenia, na pewno wybierzesz dobrze.