- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zew. dysk HDD Nazwa użytkownika i hasło do FUNBOX 6 OSX
System plików to nie problem, mogę go zmienić. Jak wejdę przez stronę www to wszystko mam widoczne i działa, problem w tym, że nie mogę wejść przez system, jako zarejestrowany użytkownik, tak, żebym miał pełny dostęp a nie tylko odczyt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@masheernapisał(-a)System plików to nie problem, mogę go zmienić. Jak wejdę przez stronę www to wszystko mam widoczne i działa, problem w tym, że nie mogę wejść przez system, jako zarejestrowany użytkownik, tak, żebym miał pełny dostęp a nie tylko odczyt.
Nie znam innego sposobu na mapowanie niż na gościa. Zapis i odczyt działa na systemach Windows, Linux i MacOS. Chcesz powiedzieć, że przez www możesz zapisywać na dysku podłączonym do FB?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teoretycznie tak, widzę taką opcję, ale nie próbowałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdź proszę. Moim zdaniem to byłoby dziwne. Wydaje mi się, że problem zapisu jest związany z używanym przez Ciebie systemem plików. Gdyby był to FAT32 lub NTFS to nie miałbyś problemu. Strzelam, że FB montuje system Macowski w trybie tylko do odczytu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój dysk jest za duży, żeby go sformatować na FAT32, ale zrobiłem ExFat, niestety teraz FB go nie widzi, spróbuje jeszcze później wpiąć tam pendrive na FAT32.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałeś rację, pendrive (FAT32) śmiga jak szalony, na koncie GUEST, także nie trzeba żadnych haseł, dzięki wielkie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ExFAT nie da rady. NTFS poszedłby. Nie jestem pewien czy ext4 mógłby być. Szkoda że nie można znaleźć oficjalnej listy wspieranych fs.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ExFAT rzeczywiście nie działa 😕 A niestety FAT32 mnie nie urządza ze względu na wielkość dysku, ale mam jeszcze router AirPort Extreme 802.11ac, który teoretycznie mógłbym podłączyć do FB i do niego podłączyć dysk NTFS, wtedy powinno działać. Tylko pytanie z jaką szybkością chodzi WIFI bo to stary router 😕
Znalazłem takie dane https://support.apple.com/kb/sp680?locale=pl_PL ale nic mi to nie mówi i nie wiem jak to się ma do FB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
NTFS działa z FB tak samo dobrze jak FAT. Nie potrzebujesz dodatkowego urządzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@masheernapisał(-a)...
router AirPort Extreme 802.11ac
...
z jaką szybkością chodzi WIFI
...
No jak to z jaką: przecież napisałeś że to WiFi 6 (aka 802.11ac). Czyli ten sam standard który jest w FB3.
Ostatnio ktoś tu przekonfigurowywał taki ruter pod FB6 i "zadziałało".
Mimo wszystko odradzam, po co komplikować sobie topologię LAN bez potrzeby?