- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdalne uruchomienie laptopa
Hibernacja czy wyłączenie to na jedno wychodzi. Każdy laptop wspiera hibernację, ale nie wyjdzie z hibernacji bez jakiegoś sygnału.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 sygnał no tak ale jak go dać kurcze jestem w kropce sam już nie wiem co zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak to masz teraz? To inteligentne gniazdko przecież jakoś włączasz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Inteligentnym gniazdkiem steruje zdalnie na odległość za pomocą apki smart life ale żeby to działało gniazdko łączy się z wifi z miejsca gdzie mnie obecnie nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to to nie jest żadne rozwiązanie, skoro musisz być fizycznie w pobliżu.
Pozostaje Ci to, co napisał @pirenej czyli stale włączony sprzęt. Przy minimalnym obciążeniu i wszystkim co niepotrzebne powyłączanym nie powinien generować dużego zużycia prądu.
Nadal pozostanie kwestia komunikacji przez RDP czy jakiegoś innego klienta zdalnego - to nie musi wcale być takie łatwe do skonfigurowania (ale zdaje się że z tym sobie jakoś poradziłeś).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)@pirenej wiesz ale ja tam rzadko przyjeżdzam i niechce zostawiać laptopa włączonego bo to ryzyko że coś się stanie chyba że ustawie go w tryb hibernacjii.
a co się ma stać? I tak stale coś tam musi być włączone, jak chcesz mieć dostęp. I dzieje się coś? Sprzętowi takiemu bardziej szkodzi częste włączanie i wyłączanie niż praca ciągła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 @pirenej No tak ale ten laptop jest pod prądem zacznie się zasilacz od laptopa za bardzo grzać i coś się stanie dlatego boje się laptopa zostawić włączonego a ja tam w 2 domu często nie jestem pozatym ja tam tylko wchodziłem zdalnie do laptopa żeby ustawienia zmieniać w routerze , wchodzić do panelu konfiguracyjnego loco i mierzyć prędkość internetu ale teraz nie mogę włączyć tego laptopa niestety ale jeśli nie mam baterii to pewnie temu tak jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba to kup porządny router LTE, będzie zdalny do niego dostęp, bo tego co masz, to do takich celów nie polecam.
Też bym Laptopa nie pozostawił na chodzie, bez obecności w domu kogoś, bo grozi to pożarem.
Ja tam jak wychodzę z domu, to wszystkie sprzęty wyłączam, niby dom i sprzęty ubezpieczone, ale po co mi kłopoty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim dobrze piszesz lepiej laptopa nie mieć włączonego jeśli się do domu przyjezdza co mies lub 2 a tak jest w moim przypadku. Co do routera to nie ma sensu kupować innego ponieważ podobno za pół roku mam mieć światłowód ale nie od orange lecz od lokalnej firmy na ten moment jak tam będę w maju muszę baterię dać z powrotem i powinien zastartować za pomocą gniazdka inteligentnego bo ustawienia w biosie wiem co mam dać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A co na tym laptopie robisz zdalnie?