Nie można wyświetlić tego widżeta.

ZTE MC888D limit użytkowników ?

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1186
  • 4873
  • 22

@ToMachnapisał(-a)

55 adresów IP to aż nadto, ale spróbuję tak jak piszesz.

Tzn masz racje, że 55 > 8, ale DHCP to też urządzenia podłaczone przez LAN. Nie wiem dokładnie, jak ten router pokazuje wszystkie urządzenia w sieci. Chyba, że masz tylko urządzenia na Wi-Fi?

W każdym razie, Wg mnie, jeżeli to biuro i zależy Ci na stabilnym działaniu, to ten ZTE przełączyłbym w tryb brige i niech robi tylko za Gateway, a do sieci lokalnej wrzuciłbym zwykły router. 

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 26
  • 0

Drukarki i NAS mam ustawione na sztywno, poza DHCP. Ale ludzie u nas pracują na laptopach, tabletach i telefonach - po to jest pula DHCP, aby wygodnie było.

• 1186
  • 4873
  • 22

@ToMachnapisał(-a)

po to jest pula DHCP,

My wiemy co jest pula DHCP.  Złośliwości admina możesz gdzieś indziej eksponować...

W każdym razie, ten router jest OK. Ciężko o lepszy w klasie urządzeń do użytku wewnętrznego.  Niestety ma duże ograniczenia jako router, ale jako modem jest bardzo dobry.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14743
  • 60629
  • 748

@ToMach  na mobilnym? Ciekawe jak wygląda połączenie i speedtesty. Jak dla firmy może być za krótko...

Według mnie w zależności od osiągów i tak trzeba postawić router z zarządzaniem pasmem ( to tak na marginesie) i z dobrym wi-fi 

• 8
  • 26
  • 0

Możesz rozwinąć stwierdzenie "Niestety ma duże ograniczenia jako router" ?

Po to się tu "uzłośliwiam", aby dotrzeć do prawdy. Orange, chcąc sprzedać usługę z urządzeniem, nie informował o ograniczeniach. Jeśli ten ZTE nadaje się tylko jako modem, to chciałbym to wiedzieć - w końcu kosztuje 1100 PLN.

• 8
  • 26
  • 0

Nie mamy problemów z transmisją i przepustowością. Problem jest w liczbie użytkowników WiFi.

Powtarzam - deklarowana to 64, a mnie ogranicza do 8.

Chciałby wiedzieć czy u Was jest podobnie.

Screenshot_2.jpg

• 1186
  • 4873
  • 22

A spróbuj  rozdzielnic sieci 2.4 i  5G. Może to coś da? Poza tym możesz wyłączyć opcję randomization mac address  na telefonach, tak aby za każdym razem, kiedy łączy się telefon/tablet mac się nie zmieniał? 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 921
  • 3682
  • 32

@ToMach 

1. Masz trochę inny model MC888D vs MC888.

2. Mowa jest DO 64.

3. Z tego co czytałem MC888D dostał niedawno aktualizacje i są dziwne akcje np. zaplanowany restart nie zawsze działa...może z obsługą urządzeń po wi-fi też coś jest nie tak.

@atlas_cudow 

Rozdzielenie sieci to dobry pomysł.