- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE MC888D limit użytkowników ?
@ToMachnapisał(-a)55 adresów IP to aż nadto, ale spróbuję tak jak piszesz.
Tzn masz racje, że 55 > 8, ale DHCP to też urządzenia podłaczone przez LAN. Nie wiem dokładnie, jak ten router pokazuje wszystkie urządzenia w sieci. Chyba, że masz tylko urządzenia na Wi-Fi?
W każdym razie, Wg mnie, jeżeli to biuro i zależy Ci na stabilnym działaniu, to ten ZTE przełączyłbym w tryb brige i niech robi tylko za Gateway, a do sieci lokalnej wrzuciłbym zwykły router.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Drukarki i NAS mam ustawione na sztywno, poza DHCP. Ale ludzie u nas pracują na laptopach, tabletach i telefonach - po to jest pula DHCP, aby wygodnie było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ToMachnapisał(-a)po to jest pula DHCP,
My wiemy co jest pula DHCP. Złośliwości admina możesz gdzieś indziej eksponować...
W każdym razie, ten router jest OK. Ciężko o lepszy w klasie urządzeń do użytku wewnętrznego. Niestety ma duże ograniczenia jako router, ale jako modem jest bardzo dobry.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ToMach na mobilnym? Ciekawe jak wygląda połączenie i speedtesty. Jak dla firmy może być za krótko...
Według mnie w zależności od osiągów i tak trzeba postawić router z zarządzaniem pasmem ( to tak na marginesie) i z dobrym wi-fi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz rozwinąć stwierdzenie "Niestety ma duże ograniczenia jako router" ?
Po to się tu "uzłośliwiam", aby dotrzeć do prawdy. Orange, chcąc sprzedać usługę z urządzeniem, nie informował o ograniczeniach. Jeśli ten ZTE nadaje się tylko jako modem, to chciałbym to wiedzieć - w końcu kosztuje 1100 PLN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mamy problemów z transmisją i przepustowością. Problem jest w liczbie użytkowników WiFi.
Powtarzam - deklarowana to 64, a mnie ogranicza do 8.
Chciałby wiedzieć czy u Was jest podobnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A spróbuj rozdzielnic sieci 2.4 i 5G. Może to coś da? Poza tym możesz wyłączyć opcję randomization mac address na telefonach, tak aby za każdym razem, kiedy łączy się telefon/tablet mac się nie zmieniał?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1. Masz trochę inny model MC888D vs MC888.
2. Mowa jest DO 64.
3. Z tego co czytałem MC888D dostał niedawno aktualizacje i są dziwne akcje np. zaplanowany restart nie zawsze działa...może z obsługą urządzeń po wi-fi też coś jest nie tak.
Rozdzielenie sieci to dobry pomysł.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »