Wymiana Funbox 6 na Funbox 10 w ofercie dla firm – kiedy będzie dostępna?

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

Dzień dobry,

Piszę z zapytaniem dotyczącym możliwości wymiany Funboxa 6 na najnowszy Funbox 10 w ofercie dla firm. Korzystam z internetu światłowodowego o prędkości 2000 Mb/s / 600 Mb/s i zależy mi na tym, aby w pełni wykorzystać jego potencjał – zarówno pod kątem wydajności, jak i zasięgu Wi-Fi oraz zarządzania siecią.

Niejednokrotnie rozmawiałem z konsultantami Orange, jednak za każdym razem otrzymywałem nieco inne informacje. Większość z nich twierdziła, że obecnie Funbox 10 nie jest dostępny dla klientów biznesowych. Część wspominała, że może się to zmienić w ciągu miesiąca lub dwóch, ale żadnych konkretów niestety nie otrzymałem, a temat wciąż stoi w miejscu.

Czy ktoś z forumowiczów wie coś więcej na ten temat? Może ktoś z Orange mógłby się wypowiedzieć, kiedy nowy router będzie dostępny dla firm?

Z góry dziękuję za każdą informację!

Pozdrawiam,

Kamil

4 ODPOW. 4

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@kraymy  wszystko zależy od opracowania softu firmowego. W FB6 jest różnica pomiędzy softem firmowym i zwykłym dla klientów indywidualnych. 

W pewnym sensie to zależy od tego, kiedy soft będzie gotowy. Na razie się o tym nie mówi...więc nie szybko 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6947
  • 225

@agat13napisał(-a)

@kraymy  wszystko zależy od opracowania softu firmowego. W FB6 jest różnica pomiędzy softem firmowym i zwykłym dla klientów indywidualnych. 

Pierwsze słyszę, cóż to jest za różnica ?

Kupując ofertę np. w salonie czy to firma czy indywidualny FB6 wydawane są z tej samej półki. Monterzy też mają kilka na samochodach i nie mają rozróżnienia który mają dać firmie.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Arti_Kn_Pl  tyle,  że jest wymieniany/adaptowany w zależności od oferty, bo skąd np tryb bridge czy stałe IP?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2843
  • 12105
  • 74

Software jest raczej ten sam. Po prostu Orange dla biznesowych uaktywnia zdalnie pewne opcje. W sumie oprócz briga to nie wiem co jeszcze:)... Stałe IP nie wynika z software FB, tylko z rezerwacji IP dla danego hosta.