- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na Funbox 10 w ofercie dla firm – kiedy będzie dostępna?
Dzień dobry,
Piszę z zapytaniem dotyczącym możliwości wymiany Funboxa 6 na najnowszy Funbox 10 w ofercie dla firm. Korzystam z internetu światłowodowego o prędkości 2000 Mb/s / 600 Mb/s i zależy mi na tym, aby w pełni wykorzystać jego potencjał – zarówno pod kątem wydajności, jak i zasięgu Wi-Fi oraz zarządzania siecią.
Niejednokrotnie rozmawiałem z konsultantami Orange, jednak za każdym razem otrzymywałem nieco inne informacje. Większość z nich twierdziła, że obecnie Funbox 10 nie jest dostępny dla klientów biznesowych. Część wspominała, że może się to zmienić w ciągu miesiąca lub dwóch, ale żadnych konkretów niestety nie otrzymałem, a temat wciąż stoi w miejscu.
Czy ktoś z forumowiczów wie coś więcej na ten temat? Może ktoś z Orange mógłby się wypowiedzieć, kiedy nowy router będzie dostępny dla firm?
Z góry dziękuję za każdą informację!
Pozdrawiam,
Kamil
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kraymy wszystko zależy od opracowania softu firmowego. W FB6 jest różnica pomiędzy softem firmowym i zwykłym dla klientów indywidualnych.
W pewnym sensie to zależy od tego, kiedy soft będzie gotowy. Na razie się o tym nie mówi...więc nie szybko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@kraymy wszystko zależy od opracowania softu firmowego. W FB6 jest różnica pomiędzy softem firmowym i zwykłym dla klientów indywidualnych.
Pierwsze słyszę, cóż to jest za różnica ?
Kupując ofertę np. w salonie czy to firma czy indywidualny FB6 wydawane są z tej samej półki. Monterzy też mają kilka na samochodach i nie mają rozróżnienia który mają dać firmie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pl tyle, że jest wymieniany/adaptowany w zależności od oferty, bo skąd np tryb bridge czy stałe IP?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Software jest raczej ten sam. Po prostu Orange dla biznesowych uaktywnia zdalnie pewne opcje. W sumie oprócz briga to nie wiem co jeszcze:)... Stałe IP nie wynika z software FB, tylko z rezerwacji IP dla danego hosta.