- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Mam livebox 2.0 (biały ze ściętym rogiem) jest ustawiony na biurku.Jest to moje miejsce pracy
Czy codzienne przebywanie w pobliżu modemu kiedy jest włączone WiFi może szkodzić zdrowiu ?
Czy jeśli w ustawieniach wyłączam WiFi i gaśnie lampka WiFi to czy urządzenie blokuje wykrycie sieci wifi czy też nadajnik jest całkowicie wyłączony (nie nadaje). Chodzi o liveboxa 2.0
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi a zdrowie... wyłączanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chodzi mi o to czy wchodząc na 192.168.1.1 i w opcjach wyłączając wifi ...to wyłączam całkowicie nadajnik i już nie emituje żadnych sygnałów ? Livebox 2.0
A zdrowotnie to chodziło mi bardziej o jakieś choroby nowotworowe itp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Urządzenia z oferty Orange mają wszystkie homologacje i wymagane w Polsce normy więc są względnie bezpieczne dla większości populacji. Tu musisz zapytać się lekarza czy jesteś w grupie ryzyka by przebywać w polu elektromagnetycznym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wi-fi tak jak telefonia GSM szkodzi zdrowiu, migreny od telefonu miewam, jak ograniczam rozmowy to jest lepiej, wi-fi mam ustawione na minimum, na max to w pokoju piekło, 2 routery mocno widać sieją, jak kasa się pojawi to jakiś inteligentny router kupię co sam reguluje wzmocnienie, jak nic nie korzysta z wi-fi to sygnał jest bardzo słaby, tak na koniec to nie ustawiajcie routera na stanowisku pracy (biurko), conajmniej 2 metry dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jest tak, jak z warzywami, czy owocami, albo innymi produktami spożywczymi. Jak jest lobbowanie czegoś, to inne trzeba zdyskredytować. Jakby rozsiewanie sygnału WiFi nie miało wpływu na zdrowie, to pewnie nikt by tym zjawiskiem się nie zajmował. Orange tak poglądowo przedstawia ustawienie routera. Z kolei, są w necie zdjęcia, które uchwyciły całe spektrum fal, emitowanych nie tylko przez WiFi. Wyglądają bajecznie, ale to tylko pozory.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wi-fi czy GSM szkodzi to nie podlega dyskusji, to że jeden jest bardziej na te fale uczulony a inny mniej nic nie zmienia.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »