- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tenda podłączona do FunBox 6: po „miganiu światłem” nie ma internetu, monitoring nie działa
mam do funboxa 6 podłączony router tenda który daje wifi na podwórko , wczoraj migali światłem i od tamtej pory nie ma w nim internetu . wszystko jest podłączone, restartowałam pare razy i nadal nic , przez to nie mam dostępu do kamer . W funboxie jest internet i wifi w domu działa
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tenda podłączona do FunBox 6: po „miganiu światłem” nie ma internetu, monitoring nie działa
@Joan12 sprawdź konfigurację Trendy, może wrócił do ustawień fabrycznych i ma np na LAN taka samą adresację jak FB
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
gdzie mam sprawdzić konfigurację tendy , zielona jestem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Joan12 czy ustawiana była sieć wifi na Trendzie inna niż fabryczna? Trzeba w takim przypadku na smartfonie zerknąć jaka obecnie się wyświetla w otoczeniu sieciowym i jaki dostaje adres IP w ustawieniach polaczeń
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie była zmieniana
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak podłączony jest router Tenda do Funboxa? W trybie router przez WAN, czy w trybie bridge? Czy jeszcze jakoś inaczej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
przez WAN
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sieć Funboxa to 192.168.1.0/24 , a adres FB 192.168.1.1 ? Jaką adresacje masz na Tenda? Musi być inna niż na FB , czyli np 192.168.2.0/24 a adres routera 192.168.2.1 . Jak masz ustawione?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Joan12napisał(-a)gdzie mam sprawdzić konfigurację tendy , zielona jestem
Najlepiej poproś kogoś mniej zielonego o skonfigurowanie. IMHO najlepiej przełączyć ten "ruter" w tryb AP. Ponadto upewnić się, że ma ustawione WiFi tak jak chcemy. Jeśli Tenda jest daleko of FB to ustawiłbym na niej identyczne SSID i hasło jak na WiFi FB.
Ale żeby cokolwiek zrobić musisz mieć jakieś pojęcie jak się do tego zabrać. Potrafisz pokazać stronę konfiguracyjną tego rutera? Jeśli nie potrafisz, to nic nie jestem w stanie zrobić na odległość.