Nie można wyświetlić tego widżeta.

TP-Link ER 605 V2 - zrywanie połączenia PPPoE

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2611
  • 14022
  • 68

@mnivonapisał(-a)

@Samotnickna początku wbudowany ONT w FunBox a potem przez zewnętrznego ONT jak zacząłem próby przesiadki z FunBoxa na inny sprzęt. Na FunBox faktycznie takiego dramatu nie było, chociaż nie wiem skąd te przerywniki w wideokonferencjach. W każdym razie na infolini technicznej Orange dowiedziałem się, że zarówno za czasów FunBoxa były zerwania jak i teraz (tyle, że obecnie są częstsze).

Zakładam że FunBoxa masz, to podłącz do ONT i niech zestaw popracuje kilka dni, jak będzie taka sama amplituda zrywania sesji, to trzeba zgłoszenie zrobić, niech to naprawią, ja bym dawno od tego zaczął, nie godził się na taki stan łącza, bo przecież płacisz za prawidłowo działający internet, ja na światłowodzie nie mam 2 rok problemów, łącze działa idealnie i nawet szybciej niż w umowie 😉

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 5
  • 0

temat rozwiązany - przekonfigurowali ONTka i zaczęło normalnie działać

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

@mnivo Zagadkowe wytłumaczenie, bo o ile wiem ONT-y są niekonfigurowalne usługowo - z defaultu otrzymujesz już skonfigurowanego i nie idzie w nim nic zmienić 🙂 Tym bardziej dlaczego był "źle skonfigurowany" dla routera zewnętrznego, a dla FB było lepiej?