- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam niestety musiałem wrócić do korzystania z smart wifi box 6 po wifi ale pojawił się problem gdy mam smart wifi box 6 obok routera fun box 3.0 gdy miga biała dioda i chce nacisnąć wps to nie pojawia się dioda od wps i nie wiem co robić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy zrobiłeś wszystko zgodnie z tym poradnikiem? Użyj aplikacji - będzie łatwiej (linki w opisie pod wideo na YouTube).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy zrobiłeś wszystko zgodnie z tym poradnikiem? Użyj aplikacji - będzie łatwiej (linki w opisie pod wideo na YouTube).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smart wifi box 6 próba sparowania po wifi
@tolek No tak zrobiłem naciskam wps przez 10 sekund i nadal mruga tylko biała dioda
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na tej stronie Smartbox Wi-Fi 6 | Orange Polska kliknij w Instrukcja - instalacja Smartbox Wi-Fi 6 po Wi-Fi z Funbox 6/3.0
Masz krok po kroku napisane co należy zrobić w jakim przypadku.
Jeżeli po 5 minutach dioda Internet nie zacznie migać szybko na biało, naciśnij cienkim przedmiotem przycisk "Reset" na obudowie i przytrzymaj około 5 sekund. Diody zaświecą się na biało. Zwolnij przycisk. Poczekaj, aż wzmacniacz zrestartuje się i ponownie rozpocznij proces.
Wyjątek: gdy dioda Internet świeci na pomarańczowo przejdź do kroku „Znajdź docelową lokalizację dla Smartbox Wi-Fi 6”, ponieważ wzmacniacz był już wcześniej skonfigurowany z modemem przez użytkownika.
Znajdź docelową lokalizację dla Smartbox Wi-Fi 6:
- Odłącz wzmacniacz od zasilania i przenieś do docelowej lokalizacji: ustaw go w połowie odległości między modemem a strefą, w której chcesz poprawić zasięg.
- Podłącz wzmacniacz do zasilania i włącz.
- Poczekaj aż diody Internet i Wi-Fi będą świecić na pomarańczowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek Ale ja tak robię i miga dioda internet szybko na biało naciskam wps na wzmacniaczu i nic się nie dzieje wczoraj był podłączony po kablu co prawda i działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek Już działa smart wifi box 6 🙂 w fun box nie było zaznaczone ipv4 zaznaczyłem i wszystko już jest ok. 🙂